5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çiftçilere zirai mücadele uyarısı

Amasya İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, zirai mücadele konusunda çiftçilere yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

Çiftçilerin zirai mücadelede zararlılara karşı nasıl önlem almaları gerektiği konusunda uyarıların yapıldığı açıklamada, genel olarak hasat işlemlerinin tamamlandığı bu aylarda yeni bir üretim periyoduna giriş hazırlıklarından bahsedildi. Bağ ve bahçelerde yapılacak işlemler arasında toprağa işleme ve gübreleme yapılması, meyve fidanlarının sökümü, fidan dikimi yapılacak bahçelerde yerlerin açılması ve çukurların hazırlanması, bağlarda toprak işleme ve gübrelemelerinin yapılması, seralarda sebze fidesi yetiştiricilerinin yanmış çiftlik gübresi, toprak veya torf hazırlığı yapmaları gerektiği ifade edildi. 

Hububat ekimleri devam ettiğinden ekim makinelerinin bakımları tamamlanarak ekim norm ayarlarının yapılmasının gerektiği, işi biten toprak işleme aletlerinin bakımının yapılarak kapalı bir alana çekilmesi, zirai mücadele sezonu sona erdiğinden zirai mücadele aletlerinin temizlikleri, bakımları ve yağlamalarının yapılarak kapalı alanlarda muhafaza edilmeleri istendi. 

Hayvan sağlığı konusunda da 8 aylık dişi danalara S 19 aşılamasının devam ettiği, 4 aylıktan büyük 2 aylıktan küçük sığırlarda veba taramasına devam edildiği, 2. dönem şap aşılamasına devam edildiği, isteğe bağlı olarak entorokoxsemi aşılamasının yapıldığı, kuduz ve ısırık vakalarının takip edildiği açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 13:58:12
Güncelleme :1 Kasım 2006 Çarşamba 14:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?