5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çiftçiye ödeme müjdesi

Amasya Pancar Ekiciler Kooperatifi ve Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, 2004-2005 pancar ekim kampanyasında Amasya Şeker Fabrikası’na pancarını teslim eden çiftçilere pancar bedellerini Salı günü ödemeye başlayacaklarını müjdeledi.

2004-2005 pancar ekim kampanyasında Amasya Şeker Fabrikası’na pancarını teslim eden 22 bin 528 pancar üreticisine, tamamı 74 milyon YTL tutan pancar bedellerinin, çiftçilerle imzalanan pancar üretim sözleşmesinde "Nisan ayının sonunda ödenir" maddesi olmasına rağmen Nisan ayı sonu beklenmeden Salı gününden itibaren dağıtılacağı kaydedildi. Mahmut Demir, sözleşme gereği Haziran ayında dağıtılması gereken 2 bin ton şekerin de pancar ekimi yapan çiftçilere ekim dekarlarına göre 11-12-13 Nisan tarihlerinde dağıtımının yapılacağını açıkladı.

Çiftçiler, Türkiye genelinde bulunan şeker fabrikalarından önce Amasya Şeker Fabrikası’nın pancar bedellerini dağıtmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederken, çiftçilerin yüklü miktarda alacakları paraların piyasaya canlılık getireceğini belirten esnaflar ise işlerin açılacağını söyledi.

5 Nisan Salı günü Tokat’ın Erbaa ve Taşova İlçeleri, 6 Nisan Çarşamba günü Amasya ve Amasya’ya bağlı Kayabaşı ve Göynücek, 7 Nisan Perşembe günü Samsun’un Havza ve Vezirköprü İlçeleri, 8 Nisan Cuma günü Amasya’nın Suluova, Gümüşhacıköy ve Merzifonlu üreticilerin paralarını alacaklarını söyleyen Demir, "Türkiye’de pancar bedelini ödeyen ilk fabrika Amasya Şeker Fabrikası’dır. Çiftçilerimiz herkesten önce paralarını alacak. Ayrıca dekarlarına göre şekerlerini de alacak. Çiftçilerimizin, ana sütü gibi helal olan alın terinin karşılığı pancar bedellerini sağlık, sıhhat içinde kullanmalarını dilerim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2005 Pazar 14:31:12
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 15:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?