5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çiftçiye 'taşkın' uyarısı!

Yoğun yağışlar ve mevsim gereği dağlardaki karların erimesi sonucu Yeşilırmak’taki su seviyesi dört metre yükseldi.

Metrolojiden yapılan açıklamada son yirmi dört saatte metre kareye 28 metre küp yağış düştüğü bildirildi. Yer yer su taşkınları olurken, Yalı Boyu’nda ırmak kenarındaki duvarın çökmesi sonucu asırlık çam ve çınar ağaçları Yeşilırmağa uçtu.

Günlerdir devam eden yağışlar sonucu Yatağına sığmayan Yeşilırmak Amasyalıları heyecanlandırdı.

Su taşkınları konusunda Amasya Belediyesi belediye hoporlölerinden halkı uyardı. Tokat, Turhal ve Taşova istikametindeki binlerce hektar arazi sular altında kaldı.

Tarım İl Müdürlüğü taşkına karşı çiftçileri uyardı. DSİ nehir kenarındaki sulama motorlarını geri çekerken, ırmağın sürükleyip getirdiği ağaçları ırmaktan topladı.

Tema Vakfı Amasya Şube Başkanı Turgut Umur, yaşananları, devrilen ve kesilen ağaçları “Vahşet” olarak değerlendirirken, ormanlara verilen zararın, insan duyarsızlığının cezasının çekildiğini belirtti.

Yıkılan ağaçların kesilmesini meraklı kalabalık izlerken, dört metre yükselen Yeşilırmak önüne gelen herşeyi sürüklemeyi sürdürdü.

Mükerrem Uzun-Kenthaber/Amasya
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 08:54:19
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 12:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Suad Akcan IP: 85.98.2.xxx Tarih : 8.03.2005 19:54:45
bu haber çok eski bir haber Amayada yeşilırmağın yükselmesi geçtiğimiz hafta ortasında olmuş ve duvar çöküntüsü geçtiğimiz hafta cuma'yı cumartesiye bağlayangece yarısı gerçekleşmiştir. DSİ'nin topladığı su pompaları ise geçtiğimiz hafta saylı günü olmuştur. Metrekareye 28 kilogram yağmur düşmeside yine aynı gün salı günü olmuştur. Ltfen eski haberler vererek Amasya dışındaki Amasyalıları yanlış bilgilendirmeyin. Habercilik ilkesine aykırı bir yayındır.