5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çin malı Ferhat ile Şirin

Amasya'da hediyelik eşya arasında en fazla ilgiyi Çin'de üretilen Ferhat ile Şirin heykelciği ile yalı boyu evlerinden Hazeranlar Konağı maketi ilgi görüyor.

Orta Karadeniz Bölgesi'nin turistik kentlerinden Amasya'yı ziyaret eden konuk sayısı her geçen yıl artış gösteriyor. Kenti ziyaret edenlerin satın aldığı hediyelik eşya arasında ilk sırayı Amasya'nın çeşitli simgeleri oluşturuyor.

Söz konusu hediyeliklerden ise Çin'den ithal edilen Ferhat ile Şirin heykelciği ile yalı boyu evlerinden tarihi Hazeranlar Konağı maketi daha çok ilgi görüyor.

Hatuniye Mahallesi'nde hediyelik eşya satan Ziya Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretilen yerli hediyelik eşyanın yeterli ilgi görmediğini söyledi.

Çin'den ithal edilen ve renkli polyester malzemeden üretilen Ferhat ile Şirin heykelciği ile Hazeranlar Konağı maketinin daha fazla ilgi gördüğünü belirten Çiftçi, şunları söyledi:

''İthalatçılar tarafından Çin'den getirilen heykelcikleri 20 ile 25 YTL'den satıyoruz. Satışlardan da çok memnunuz. Yerli ve yabancı turistler, kenti ziyaretlerinin anısına çeşitli hediyelik eşya alıyor. Bunların başında da aşkları ile efsane olan Ferhat ve Şirin heykeli var. Ayrıca Hazeranlar Konağı maketi de ilgi görüyor. Onu da 10 YTL'den satıyoruz. ''

Çin'de yapılan hediyelik eşyanın daha ucuz olduğu için ilgi gördüğünü ifade eden Çiftçi, ''Ziyaretçiler yerli üretim yerine daha ucuz olduğu için Uzak Doğu mallarını tercih ediyor'' diye konuştu.

A.A
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 09:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mert Işık IP: 85.110.178.xxx Tarih : 19.08.2008 18:20:26

Hiç görmedi ama şirin bi'şey olsa gerek.