5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çinli yatırımcı Amasya'da

Çin'in en büyük rulman fabrikası olan Orient-Li İnternational Ine'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kenneth Xia, kurmayı planladığı enjektör fabrikasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Amasya'ya geldi. 

Çin'in en büyük rulman fabrikasına sahip olan, Kanada'daki bir rulman fabrikası ile Nijerya ve Kuzey Kore'deki enjektör fabrikalarının ortağı olan Kenneth Xia, Yerel Yönetimler Derneği Genel Sekreteri Kars Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir ile birlikte İstanbul'u gezdikten sonra Amasya'ya gelerek nasıl bir yatırım yapacağı konusunda Belediye Başkanı İsmet Özarslan ile görüş alışverişinde bulundu. 

Türkiye'nin dünyanın en hızlı kalkınan ülkesi olduğunu söyleyen Xia, Başkan Özarslan'dan kent hakkında bilgi aldı. Yıllık 40 milyon adet üretim yapan bir enjektör fabrikasını taşımayı düşündüklerini, 200 kişi civarında bir istihdam olanağı sağlanabileceğini ve bu fabrikanın Amasya'ya kurulmasının yaklaşık 2 milyon Euro'ya mal olacağını açıklayan Kenneth Xia, "Yıllık 14 milyon insanın ihtiyacını karşılayabilecek bir fabrika. 50 değişik ebatta enjektör üretebiliyor. Çevreye zarar vermeyen kolay bir yatırım" diye konuştu. 

Amasya'nın Samsun Limanı'na 1 saat uzaklıkta olduğunu, havaalanın ise önümüzdeki yıl açılacağını belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan ise, "Amasya, Türkiye genelinde kalkınmada öncelikli iller arasında bulunuyor. Amasya'da yatırım yapan işadamına ücretsiz arazi tahsisi yapıyoruz, enerji indirimi uyguluyoruz ve ayrıca elimizden gelen tüm yardımları yatırımcılarımıza sunuyoruz. Tarihi ve doğal bir güzelliğe sahip olan Amasya, her türlü ulaşıma açık ve denize çok yakın bir ildir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:32:12
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 11:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?