7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Çocuk doktoru sıkıntısı sürüyor

AMASYA'DA ÇOCUK DOKTORU İHTİYACI

Yaklaşık bir yıldır Amasya'da yaşanan çocuk doktoru sıkıntısı Amasya kamuoyunun tepkisini çekiyor.

Amasya'da ciddi şekilde çocuk hekimi sıkıntısı yaşanmakta olduğunu belirten Sağlık-Sen Amasya Şubesi Başkanı Fatih Kocur, "Sabuncuoğlu Şerefeddin gibi dünyaya ün salmış, adına enstitüler kurulmuş, kitaplar yazılmış birisinin ilinde ve adının verildiği bir hastanede Uzm.Dr.Yüksel Emir beyinde by-pass olması nedeniyle bir hekimin hizmet vermeye çalışması, gerek sağlık çalışanlarını gerekse Amasya halkını derinden üzmektedir" dedi.

Koskoca bir il merkezinde sadece bir çocuk hastalıkları hekiminin ne yapabileceğine ve ne kadar verimli olabileceğine dikkat çeken Kocur, "Bu sorun hepimizindir ve çözümü için başhekiminden sağlık çalışanına, ilimiz valisinden, milletvekillerimize, sivil toplum örgütlerinden medyaya kadar herkes kamuoyu oluşturmak adına bir şeyler yapabilir diye düşünüyoruz. Ocak ayı başında Sağlık Bakanlığı illerdeki hekim açığı kadrolarını açıklayacak olup bu listenin içerisine Amasya ilinin konulması gerekmektedir. Bu da kamuoyu oluşturmak ve yetkililerle görüşmekle olur. Çünkü Türkiye'de hekim açığı had safhaya varmış olup tüm illerin hekim talebi olmaktadır" dedi.

TBMM ve Sağlık-Sen nezdinde girişimlerde bulunmak üzere Salı günü başkent Ankara'ya gideceklerini belirten Kocur, birileri nasıl olsa ilgilenir demek yerine sorunun çözümü için çaba göstereceklerini kaydetti.

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Amasya genelinde aktif olarak 4 çocuk hekiminin görev yaptığı, il merkezindeki Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde ise 2 çocuk hekiminin bulunduğu, bunlardan birisinin ameliyat olduğu, hastaların tedavilerinde aksaklık yaşanmaması için de hastanede görev yapan 2 çocuk cerrahının polikliniklerde tedaviye destek verdikleri öğrenildi. Ayrıca, hekim ihtiyacının atama dönemleri öncesi bakanlığa bildirildiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 15:18:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 15:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?