5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Çocuk doktoru sıkıntısı

Amasya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, "Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ndeki çocuk doktoru sayısı yeterli olmadığından uzun kuyruklar oluşmakta ve hastalarımız büyük sıkıntı yaşanmakta" dedi.

Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kendisi, hastane başhekimi ve diğer bir hekim ile birlikte toplam 3 tane çocuk doktoru bulunduğunu söyleyen Tabip Odası Başkanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, "Normal şartlarda 6 olması gereken hekim sayısı 3'e inince poliklinikler önünde oluşan sıralar artmaya başladı. Çocuk doktoru arkadaşlarımızın özveriyle çalışmasına rağmen ihtiyaca tam olarak cevap vermesi mümkün olmuyor" diye konuştu.

Yetkililerin bu konunun üzerine duyarlılıkla düşmesini isteyen Karadağlıoğlu, "Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ndeki kadın doğum hekimlerinin sayısı yeterli, ancak çocuk hekimlerinin sayısı yetersizdir. Tayin ve istifalarla birlikte şuan sıkıntılı bir dönem geçirilmekte. Yeni tayin olup ayrılacaklarla birlikte bu sıkıntının daha da büyüyeceği aşikardır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 23:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?