6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Cumhurbaşkanı Gül Amasya'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amasya Tamimi'nin yayınlanışının 90. yılında Amasya'da düzenlenen "12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Haftası" etkinliklerine katıldı.


Ankara'dan karayoluyla geldiği Amasya'da Valilik önünde Vali Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Vali Celalettin Lekesiz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Amasya'yı ziyareti anısına Amasya Tamimi'ni hediye ederken, Cumhurbaşkanı Gül, Vali Celalettin Lekesiz'den basına kapalı brifing aldı.


Ziyapaşa Bulvarı'nda açılan ve öğrencilerin fen ve matematik alanında hazırladıkları proje standlarının açılışını yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, AK Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle ve Avni Erdemir ile CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünzal da eşlik etti.

Proje standlarında öğrencilerin yaptıkları projeleri inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerle sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi ve sohbet etti. Gül, proje standlarını gezdiği esnada Amasyalıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gül, cuma namazını
Sultan Bayezid Camii'nde kıldı.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?