15
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

'Cumhurbaşkanı seçmeyi beceremedin'

Amasya'da halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Başbakan'ın uzlaşmadan söz etmesinin hatasını kabul etmesi anlamına geldiğini iddia ederek, "Başbakan çıkmış, 'ben isim getireceğim, isim götüreceğim' diyor. Otur oturduğun yerde. Seçimden sonraki durumunu bir görelim" dedi.

Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kalkınmanın çiftçiden, köylüden başlayacağını belirten Deniz Baykal, "Yeter artık çiftçinin, köylünün çektiği yeter. Günlerdir Türkiye bunu tartışıyor, biz çiftçiye yardımcı olmak için onun girdi fiyatlarının incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz, en temel girdi fiyatı mazot. Mazot fiyatlarının indirilmesi tartışması var, bu konuda biz CHP olarak yıllardan beri aynı şeyi söylüyoruz, çiftçinin mazotundan ÖTV alınamaz, alınmasın" diye konuştu.

Partililerin "Başbakan Baykal' sloganları ile sözleri sık sık kesilen Deniz Baykal, AK Parti iktidarının 360 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçemediklerini belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimini ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını ifade etti. Baykal, "360 milletvekili ile cumhurbaşkanı seçimini elinize gözünüze bulaştırdınız. Uzlaşmadan kaçtınız. Cumhurbaşkanını biz seçeceğiz dediniz. CHP ile görüşmeyi zaman israfı olarak tanımladınız. Ne oldu? Hesabı kitabı tutmadı, beceremedi. Eline yüzüne bulaştırdı" şeklinde konuştu.

Baykal, Amasya mitinginde sözlerini şöyle devam ettirdi: "Başbakan, 'Cumhurbaşkanı seçiminde uzlaşma yok' diye tutturmuştu. Şimdi de uzlaşma ile seçelim diyor. Bu, 'ben hata yaptım' demektir. Başbakan bunu altı ay önce söylese Türkiye içinde bulunduğu krize sürüklenmezdi. Başbakan'ın şimdi çıkıp uzlaşmadan söz etmesi, Türkiye'yi içine sürüklediği bunalımı kabul ediyorum demektir. Çıkmış, 'ben isim getireceğim, isim götüreceğim' diyor. Otur oturduğun yerde. Seçimden sonraki durumunu bir görelim."

Deniz Baykal, Amasya'dan ayrıldıktan sonra Çorum'a gitti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 01:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?