5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Cumhuriyet yolunda piyano resitali

Cumhuriyet yolunda verdiği piyano resitallerinin ikinci ayağında Amasya'ya gelen Doç. Hande Dalkılıç, Amasya Üniversitesi'ndeki konserinde sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere çıktığı Samsun'dan sonra cumhuriyete giden yolda uğradığı Amasya, Sivas ve Erzurum'da "Cumhuriyet Yolunda Hande Dalkılıç Piyano Resitalleri" adı altında konserler veren Hande Dalkılıç, Samsun'dan sonra ikinci konserini Amasya Üniversitesi'nde verdi.

Amasya Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen konseri Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, üniversite personeli ve öğrenciler izlerken, mesleki çalışmalarının en erken dönemlerinden itibaren araştırmacı yönüyle de dikkat çeken ve genç yaşına rağmen geniş bir repertuara sahip olan Dalkılıç konserinde, Ulvi Cemal Erkin, Adnan Saygun, Muammer Sun, Ertuğrul Bayraktar, Hasan Niyazi Tura ve Server Acim gibi önemli isimlerin bestelerine yer verdi.

Amasya Üniversitesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin destekleri ile düzenlenen konserde sanatçı yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Dalkılıç'ın piyano resitalleri 23 Mayıs'ta Erzurum'da ve 26 Mayıs'ta Sivas'ta devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 12:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?