7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Cumhurla Cumhuriyet barışmalı!

MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA

Memur-Sen Amasya İl Başkanı Fatih Kocur, 86 yıl önce hayat bulan cumhuriyetin birçok badire atlattığını, darbeler gördüğünü, muhtıralar yaşadığını, komplolar kurulduğunu, her seferinde bunun bedelini cumhur yani halkın ödediğini belirterek, "Cumhurla cumhuriyetin barışması sağlanmalı" dedi.

Kimilerinin eylemlerini cumhuriyeti cumhurdan korumak için yaptığını söylediğini, tankları sokaklara sürenlerin de gece yarısı bildirilerini yayınlayanların da ülkenin başbakanını idam edenlerinde cumhuriyeti korumak için yaptıklarını söylediklerini belirten Fatih Kocur, "Bütün bu kavgaları, eylemleri yeniden yaşamamak için cumhurla cumhuriyetin barışması sağlanmalı, herkesin rejim içinde kendine yer bulacağı bir ortam hazırlanmalıdır. Cumhur, kendi ülkesinde dininden, yaşam tarzından, düşünce yapısından dolayı ikinci sınıf insan muamelesi görmemeli, kimse de böyle görme hakkını kendisinde bulmamalıdır. Hizmet ettirmek için değer atfedilip, sosyal toplum içinde bulunmasına yer verilmeyen insanların ikinci sınıf görülmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır. Vergi tahsil edilirken herkesin eşit sayıldığı ülkemizde, bütün kurumlar vatandaşlık kavramı içinde yer alan herkese eşit miktarda açılmalıdır. Üretime destek olup temel unsuru oluşturanlar, demokratik rejim olan cumhuriyette kendisini eşit olarak hissetmelidir. Bütün haklardan eşit olarak yararlanmalıdır" diye konuştu.

Cumhuriyet rejiminin en temel esası olan parlamentonun üzerindeki yargı tehdidinin ortadan kaldırılmasını, yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki görev tanımlarının demokratik sistemin gerekleri doğrultusunda dizayn edilmesini isteyen Fatih Kocur, "Halkın egemenliğinin esas olduğu, halktan cumhuriyetini korumak için komploların üretilmediği, gece yarısı bildirilerinin olmadığı, yargı önünde herkesin eşit olduğu, yargı tarafsızlığının sağlandığı bir hayat tarzı, bütün vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. Bütün bunlara ulaşmanın yolu da tam demokratik bir anayasadır" şeklinde konuştu.

Kocur, tüm Türk vatandaşlarının Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:02:02
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?