5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Davullu zurnalı ağaçlandırma

Amasya İl Kamu Ağaçlandırma Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen Ağaç Bayramı etkinliklerinde öğrencilerle birlikte halay çeken Vali Celaleddin Lekesiz, daha sonra eşi Zehra Lekesiz ile beraber fidan dikti. 

Ziyaret beldesi Sulama Göleti çevresindeki erozyonun önlenmesi için düzenlenen fidan dikimi programına Vali Celaleddin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, Orman Bölge Müdürü Mehmet Yaşar, öğrenciler ve köylüler katıldı. Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Okulu kursiyerlerinin skeçlerle katıldıkları Ağaç Bayramı etkinliğinde Vali Lekesiz ve eşi, önce öğrencilerle birlikte halay çekti, daha sonra da diktikleri çam fidanlarına can suyunu verdi. 

100 yaşındaki bir kayın ağacının saatte yaklaşık 40 kişinin çıkarttığı 2.35 kilogram karbondioksiti tükettiğini, 100 metrekarelik bir alanda yer alan 25 metre boyunda ve 100 yaşındaki bir kayın ağacının yılda 30 bin litre su çektiğini ve verimli toprağın akmasını önlediğini ifade eden Orman Bölge Müdürü Mehmet Yaşar, "Amasya'da ağaçlandırma çalışmaları soncunda 41 bin 874 hektarlık verimsiz ve atıl durumdaki alan orman varlığımıza eklenmiştir. Ülkemizde ormanlar 20.7 milyon hektarlık yüzölçümle yüzde 27'lik bir oran oluşturmaktadır. Amasya'da 192 bin hektarlık alanla yüzde 34.2'lik bir alan oluşturmaktadır. Bu alanın 80 bin hektarı verimli, 112 bin hektarı bozuk ormandır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 16:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?