7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Demir'den iddialı açıklama

MAHMUT DEMİR'DEN KRİTİK İHALE ÖNCESİ İDDİALI AÇIKLAMA

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, Kuzey Anadolu Şeker Fabrikaları Ortak Girişim Grubu olarak Türkşeker'e teklif verdiklerini ve grubun Türk milletinin konsorsiyumu olduğunu, ayrıca engellemelere rağmen söz konusu fabrikaları istediklerini ve alacaklarını belirtti.

Mahmut Demir, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından portföy C grubu olarak satışa çıkarılan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait Kırşehir, Yozgat, Çorum, Turhal, Kastamonu ve Samsun Çarşamba Şeker Fabrikalarına Amasya Şeker Fabrikası A.Ş, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Turhal, Kastamonu ve Samsun Pancar Ekicileri Kooperatiflerinin Kuzey Anadolu Şeker Fabrikaları Ortak Girişim Grubu olarak teklif verdiklerini açıkladı. 9 konsorsiyumun teklif verdiği ihalenin 23 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 15.00'da yapılacak birinci tur pazarlık için davet edildiklerini, Çarşamba günü ise nihai pazarlıkların ve ihalenin yapılacağını belirten Demir, "Biz bu ihalede bütün imkan ve kabiliyetimizi zorlayarak galip gelmek istiyoruz" dedi.

"Gruba ait fabrikaların toplam 372 bin ton şeker kotası var. Yaklaşık 700 milyon liralık bir ticaret hacmi sadece şekerde olacak ki, diğer yan ürünleri de değerlendirirsek 800 milyon liralık ticaret hacmi oluşturacak ve sektörde önemli oyunculardan biri olacağız" diyen Mahmut Demir, "Bununla birlikte önemli ölçüde istihdam oluşturacağız. Allah'ın izniyle memleketimizin gençlerini kahve köşelerinden çekip kurtaracağız, kardeşlerimize aş, iş vereceğiz. Kısacası sektörde ekmek yiyen herkesin pastasını büyüteceğiz" diye konuştu.

Türkiye Şeker Kurumu'nun 19 Kasım 2009 tarihinde Şeker Kurulu'nu toplayarak 197 sayılı kararla 2010-2011 pazarlama yılı için kendi şeker kotalarını 69 bin tondan 58 bin tona düşürdüğünü ve kararın yazı ile kendilerine bildirildiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti: "Söylenecek çok şey var ama bütün engellemelere rağmen bu fabrikaları istiyoruz ve alacağız. İddialı bir grup oluşturduk. Grubumuz tamamen yerli ve milli bir gruptur. Yaklaşık 600 bin çiftçi ailesini kapsamaktadır. İdealimiz ve iddiamız o ki, milletin malı millette kalacaktır. Cefakar Türk çiftçisinin olacaktır."

İhalenin birinci tur pazarlıkları için Ankara'ya gidecek olan Mahmut Demir'e Amasya Ziraat Odası, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdiler.

MAHMUT DEMİR'DEN KRİTİK İHALE ÖNCESİ İDDİALI AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 15:19:02
Güncelleme :22 Kasım 2009 Pazar 15:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arslan talaş IP: 88.226.64.xxx Tarih : 23.11.2009 18:04:36

helal olsun size mahmut demir bey. inşallah hedeflerinize ulaşırsınız