5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Demiryolu hattında heyelan

SAMSUN-SİVAS DEMİRYOLU HATTINDA HEYELAN

Amasya'da Samsun-Sivas demiryolu hattının 129. kilometresinde Tekirdede Mezarlığı mevkiinde yaklaşık 10 metrelik alanda heyelan meydana geldi.

Heyelan nedeniyle Samsun-Sivas arası demiryolu hattı ulaşıma kapanırken, beraberinde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun ile birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, heyelanın akşam saatlerinde Amasya-Havza arası sefer yapan raybüsün makinisti tarafından fark edildiğini belirtti.

Yağışlarla birlikte toprak zeminin zayıflamasıyla meydana gelen heyelanın erkenden fark edilmesi ve bir kazaya sebebiyet vermemesinin sevindirici olduğunu belirten Başkan Özdemir, olay yerine iş makinelerinin sevk edildiğini ve hasar gören rayların onarım çalışmalarının başladığını söyledi.

TCDD yetkilileri, akşam saatlerinde tamamlanması planlanan onarım çalışmalarının ardından Samsun-Sivas arası demiryolu hattı ulaşıma açılacağını bildirdiler.

SAMSUN-SİVAS DEMİRYOLU HATTINDA HEYELAN
SAMSUN-SİVAS DEMİRYOLU HATTINDA HEYELAN
SAMSUN-SİVAS DEMİRYOLU HATTINDA HEYELAN
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 17:19:05
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 17:58:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut sarı IP: 78.166.39.xxx Tarih : 21.02.2011 00:23:41

Heyelanın yağışlarla birlikte toprak zeminin zayıflamasıyla meydana geldiği tamamen asılsızdır, olay günü Raybüs'te yolculuk yapıyordum, olayın meydana geldiği yerde bir inşaat ile ilgili  harfiyat çalışması var ve bu harfiyat çalışması demiryoluna yakın yapıldığı için  heyelan meydana gelmiştir, birileri birilerini kayırma sevdasında, hatta o yerdeki harfiyat çalışması ile ilgili Amasya Tren Kısım şefliğinin bile haberi var, gerekli önlemlerin alınmaması yüzünden çok büyük bir tehlike attattık.İlgililer olayın aslını araştırmalıdırlar.