22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Denktaş: Endişeliyiz ama ümitsiz değiliz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Kırmızı çizgisiz pazarlık olmaz, ama bütün baskılar kırmızı çizgimizi söyletmemek içindir. Endişeliyiz ama ümitsiz değiliz" dedi. 

Türk Eğitim-Sen Amasya Şubesi'nin davetlisi olarak Amasya'ya gelen KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra Vali Celaleddin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Valilik ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, bağımsızlığın tadını çıkartmalarına müsaade edilmediğini söyleyen Rauf Denktaş, "Bağımsız olduk, ama bağımsızlığımızın tadını çıkartmamıza müsaade etmediler. Türkiye'nin bütün fedakarlığına rağmen her gün var mı yok mu, oldu mu olacak mı, bir antlaşmada KKTC bağımsız bir devlet olacak mı diye bütün dünya karşımızda. Türkiye'nin yardımı, desteği olmasaydı şimdiye kadar bizi silip süpürürlerdi. Bütün mesele KKTC'nin var olmadığını varsayarak bir anlaşma yaptırmak ve askeri adadan çıkartmak, Türkiye'nin elini ayağını çektirmek" diye konuştu. 

Kırmızı çizgisiz pazarlık olmaması gerektiğini belirten Denktaş, "Önemli olan kırmızı çizgimizi, milli davanın formülünü bütün dünyaya duyurmaktır. Bunu Cumhurbaşkanı Sezer duyurmuştur; 'İki halk, iki millet, iki devlet esastır. Kıbrıs'ın tümü üzerinde Türkiye'nin garantörlük hakkı, Türk-Yunan dengesi vardır. Bunları içermeyen bir anlaşma olmaz' demişti. Bunu hükümetlerin de AB'ye duyurması lazım. Hem Türk hükümetinin hem de bizim hükümetin" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 10:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?