5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Destekler KOBİ'lerin can suyu

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Muammer Gedik, KOBİ'lere devlet desteklerinin önemli derecede arttığını ifade ederek, girişimcilerin verilen destekleri iyi araştırmaları gerektiğini belirtti.


Ekonomide çok önemli yer tutan KOBİ'lerin gelişmesinin hem ülke ekonomisi hem de bir üst sanayi alanına fayda sağlaması açısından çok önemli olduğunu belirten Amasya TSO Başkanı Muammer Gedik, "Bu sebeple KOBİ'lere devlet destekleri önemli oranda arttı. Son dönemdeki ulusal ve uluslararası destekler KOBİ'lere can suyu oldu" dedi.


'TÜBİTAK-TEYBED destekleri, EUREKA-EUROISTAR sanayi ağı Ar-Ge desteği, AB çerçeve programları, patent başvuru destek programı, İBAP ulusal teknoloji platformları geçiş destekleri, TTGV teşvikleri, KOSGEB danışmanlık, teknoloji geliştirme ve eğitim desteği, DPT ve diğer kamu kuruluşları tarafından verilen destekler' şeklinde KOBİ'lere destek verenleri sıralayan Muammer Gedik, "Çeşitli fon ve hibeler sayesinde KOBİ'lerin, büyük-küçük ölçekli işletmelerin, kadın-erkek meslek hayatını yeni atılmış yada yıllardır işletme sahibi olan tüm girişimcilerin hedeflerini yerine getirerek kendilerine yeni bir yol açmaları mümkündür" diye konuştu.


Gelişmek, ilerlemek, yön değiştirerek yeni ufuklar açabilmek için ticari kuruluş ve kişilerin önündeki engelleri bir nebze kaldırmak adına bu desteklerin araştırılması gerektiğini savunan Gedik, "Bir çok banka, ulusal ve uluslararası fon yardımlarının, sivil toplum kuruluşlarının desteklerinin önemliliği ve fazlalığı yadsınamayacak boyuttadır. Ne ticari işletmelerimiz, nede girişimci ruha sahip vatandaşlarımız yanlız bırakılmamışlardır. Tam tersine ulusal ve uluslararası boyutta dört koldan kuşatılmışlardır" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?