7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Diyabet masaya yatırıldı

AMASYA'DA DİYABET KONULU KONFERANS

Amasya'da, "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" nedeniyle "diyabet" konulu konferans düzenlendi.

Amasya Kültür Merkezi'nde yapılan konferansta İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Dinler, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gültekin Yeşilova ve Diyetisyen Saliha Işık, diyabet hastalarına ve yakınlarına hastalığın belirtileri ve insan sağlığına olan etkileri hakkında bilgiler verdiler.

Diyabetin pankreastan salgılanan insülin hormonunun yetersizliği sonucu kandaki şeker miktarının yükselmesi ile ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Dinler, "Diyabette tedavinin amacının kan şekerini normal sınırlarda tutarak diyabete bağlı gelişebilecek sağlık sorunlarının ortaya çıkışını engellemek, önlemek ve yaşam kalitesini yükseltmektir" dedi.

Uzun vadeli yeterince kontrol edilemeyen şeker hastalığının göze çok büyük zararları olduğunu ve gözün hem ön hem de arka kısmını etkilediğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gültekin Yeşilova, kanda yüksek miktarda bulunan şekerin zamanla gözün merceğinin yapısını bozarak saydamlığını yitirdiğini ve perdeleştirdiğini, bu durumun ise ancak ameliyatla tedavi edilebildiğini belirtti.

Dünyada 250 milyondan fazla insanın diyabet hastası olduğunu belirten Diyabetle Yaşam Derneği Amasya Şubesi Başkanı Dursun Karaca, "Şeker her zaman tatlı değildir" dedi. Karaca, konferansa katılan konuşmacı ve dinleyicilere teşekkür etti.

AMASYA'DA DİYABET KONULU KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 16:45:03
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 00:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ugur Cetın IP: 78.187.36.xxx Tarih : 20.11.2009 12:27:49

Her sene düzenlenıyo bu konferanslar ama nedense Amaasyaya uzman bı doktor halen getırılmedı bunlar boşş konusmalar icraat lazım