5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Doğalgaz abone merkezi açıldı

Amasya'da, doğal gazın ana santrale gelmesinden sonra şehir içi dağıtımını yapacak olan TAMDAŞ tarafından abone merkezi açıldı.

Samsun'dan Ankara'ya giden Mavi Akım’ın Suluova'da bulunan hattından alınan gazın Amasya'ya getirilmesi ve ana istasyona kadar gazın verilmesinden sonra şimdide şehir içinde gaz dağıtımı yapacak olan TAMDAŞ tarafından vatandaşların doğal gazdan faydalanmaları için abone merkezi açıldı.

Eski Sanayi Çarşısı'nda bulunan abone merkezinin açılışını Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Anadolu Gaz A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Arslan ve vatandaşlar yaptı. Abonelik bedeli KDV hariç 163 dolar olan doğalgazı kullanacak olan abonelerden 222 YTL de depozito ücreti alınacağını belirten Anadolu Gaz Genel Müdürü Yaşar Arslan, "Doğal gazın kullanımıyla birlikte her konut yıllık 750 YTL tasarruf etmiş olacak. Amasya, doğal gazla birlikte ucuz ve çevreyi kirletmeyen enerji kaynağı ile tanışacak. Amasyalıların biran evvel abone olarak doğal gazdan faydalanmaları, kentin havasının daha temiz olmasını sağlayacaktır" dedi.

Amasya'da 5 bin konutun doğal gazı kullanabilecek durumda olduğunu açıklayan Başkan İsmet Özarslan, temizlik için doğal gazın şart olduğunu söyleyerek, herkesin doğal gazın değerini bilmesi gerektiğini kaydetti. Özarslan, yeni açılan abone merkezinde ilk abonelik kaydını kendi evine yaptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 18:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?