16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Doğalgaz ana hat borusu Amasya'ya geldi

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Suluova'dan Amasya'ya kadar gelen doğalgaz ana hattının Amasya girişinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Samsun'dan gelen ve Amasya ve Tokat'a akacak olan doğalgazın Suluova'dan Amasya'ya kadar olan kısmının ana boru hattı Amasya girişine kadar getirildi. Amasya girişinde yapılan boru döşeme çalışmalarını yerinde gören Belediye Başkanı İsmet Özarslan, doğalgaz çalışmalarının olağanüstü bir hızla gerçekleştiğini belirterek 2008 yılında Amasya'nın tamamının doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Suluova'dan Amasya'ya 22 kilometre, Amasya'dan Turhal'a 80 kilometre civarında boru hattının döşeneceğini belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Suluova'nın Suluca köyünden başlayan doğalgaz borusu ana hattı, Amasya girişine kadar geldi. Toplam 22 kilometre olan bu borulardan Amasya'ya doğalgaz taşınacak. BOTAŞ yetkilileri bu sene Amasya'ya doğalgaz vereceklerini söylüyorlar. Şehir içinde şebeke çalışmaları çok hızlı yapılıyor. Eğer bu sene Karayolları'ndan izin alınırsa ana cadde üzerinde bir çalışma yapılarak şehir merkezinde boru döşemesi yapılacak. 2008 yılında Amasya'da doğalgaz çalışması bitmiş olacak. Umduğumuzdan kısa bir zamanda gerçekleşiyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 12:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?