5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Doğalgaz evlere girdi

Amasya'da yaklaşık 4 yıldır süren doğal gaz mücadelesi sonrasında yeni yılın ilk günlerinde evlerde doğal gaz kullanımına başlandı.

Amasya'da 4 yıl önce Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ın ilk başvuruyu yapmasından sonra, Mavi Akım'ın Samsun Ankara hattının Suluova istasyonundan boruların kent merkezine kadar döşenmeye başlaması ve şehir merkezinde yapılan şehir içi şebeke çalışmalarından sonra ana istasyona gelen gaz, ilk defa evlerde bugün yanmaya başladı.

İstasyon Mahallesi Kurtboğan Sokak'ta bulunan Tülay Burak Çiftçioğlu ailesinin evine giderek evlere giren ilk gazı yakan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Amasya şu anda Türkiye'nin en ucuz doğal gazını kullanacak. Ankara'ya göre 70 kuruş daha ucuz kullanacağız. Abonman ücreti diğer illere oranla 17 dolar daha ucuz olacak. Amasya'nın geleceği doğal gazda, doğal gaz sayesinde sağlıklı bir yaşam süreceğiz. Bugün Amasya için tarihi bir gün, Amasya bundan sonra özlemini duyduğumuz hava kirliliğinden arınmış temiz bir kent olacak" dedi.

Amasya'nın doğal gazı Türkiye'de en hızlı alan ve kullanan il olduğunu belirten Amasya ve Tokat doğalgaz hattının yapımını üstlenen Anadolu Gaz A.Ş.'nin Genel Müdürü Yaşar Arslan, "Bundan sonra daha çevreci bir il olmak için büyük bir adım attı" diye konuştu. Başkan İsmet Özarslan, doğal gazı kullanmaya başlayan evde mutfakta bulunan ocağı yaparak çay demledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?