5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Doğalgaz eylülde evlerde

Amasya'nın Merzifon ilçesinde şehir içi doğalgaz şebeke hattını yapacak olan TAMDAŞ ile Merzifon Belediyesi arasında protokol imzalandıl

Belediyede yapılan imza töreninde TAMDAŞ adına Bölge Müdürü Mustafa Karabacak, Merzifon Belediyesi adına da Başkan Kadri Aydınlı protokole imza koydu. İlk etapta 28 kilometrelik bir alanda doğalgazın verileceğini belirten Başkan Kadri Aydınlı, 2008 yılının Eylül ayında doğalgazın Merzifon'da kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

Aydınlı, "Merzifon'u modern, çağdaş, daha yaşanabilir bir şehir yapmaya söz vermiştik. Sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. TAMDAŞ ile protokol imzaladık. Buna göre iki ana yönden şehrimize doğalgaz vereceğiz. Güneyde Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayacak çalışma Bağlarbaşı Mahallesi'ne kadar devam edecek. Diğer yönden ise şehrimizin kuzeyinde Piribaba, lojmanlar ve TOKİ istikametinden güneye doğru devam edecek. Böylece 28 km'lik bir alanda yapılacak olan doğalgaz çalışmalarından sonra eylül ayının ortalarında doğalgazın evlere ulaşacağı müjdesini veriyorum" dedi.

Doğalgazla birlikte hem ucuz yakıt kullanılacağını hem de hava kirliliğinin sıfıra düşeceğini kaydeden Başkan Aydınlı, "En ucuz ve rahat enerji kaynağı olan doğalgazın Merzifon'da sanayiye de katkıları çok büyük olacaktır. Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin değeri zamanla çok daha iyi anlaşılacak. Alt yapı çalışmaları, içme suyu projesi, atık su arıtma tesisi ve doğalgaz. Hepsi de şehrimiz ve bölgemiz için hayati öneme sahip hizmetlerdir. Gerek konutlaşma gerekse sanayileşme konusunda doğalgazın olumlu yansımalarını çok kısa süre içerisinde hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 17:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?