5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Doğalgaz için iyi haber

Doğalgaz güzergah çalışmalarını yerinde incelemek üzere Amasya'ya gelen BOTAŞ Arazi Etüd Dairesi Başkan Yardımcısı Yaşar Çetintaş, Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Doğalgaz güzergahının Amasya'nın Suluova İlçesi'nden başlayarak il merkezine, oradan Tokat'ın Turhal İlçesi'nden il merkezine ulaşacağını belirten Yaşar Çetintaş, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Amasya'nın dışından gececek hattın kentin doğal dokusuna zarar verilmeden döşeneceğini kaydeden Çetintaş, "Ekili ve dikili araziye zarar verilmemesine özen gösterilecek. Ama önümüze engel olarak çıkan arazileri kamulaştıracağız. Kamulaştırma bedellerini ise peşin ödeyeceğiz. Bizim şu anki yaptığımız iş, güzergahın tespit çalışmasını incelemek. Bu çalışmaları yerinde görmek istedik. Suluova'dan Tokat'a kadar olan 115 kilometrelik yolun 25 kilometresi tamamlandı. Amasya'ya kadar olan bölümün çalışmasını tamamlandıktan sonra Tokat'a kadar ulaşmasını beklemeden, dağıtım çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Söz verdikleri gibi Amasya'da en kısa zamanda doğalgaz kulanımını sağlayacaklarını dile getiren Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ise, halkın doğalgaz beklediğini ve en kısa zamanda kullanıma başlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 13:24:44
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 14:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?