5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Doğum gününde toprağa verildi

İstanbul Güngören'de bombalı saldırıda hayatını kaybeden küçük Aleyna, memleketi Amasya'nın Göynücek ilçesi Ilısu köyünde toprağa verildi.

İstanbul'da tekstil işçisi olarak çalışan Günsar Çelik (26) ve Melike Çelik (23) çiftinin tek çocukları olan Aleyna Çelik (3), çok sevdiği anneannesi Perihan Özkul'u görmek için Küçükçekmece'den Güngören'e misafir olarak gitti.

Anneannesi ile birlikte dondurma almak için çıktığı sokakta düzenlenen bombalı saldırıda küçük Aleyna ve kuzeni Taha hayatlarını kaybederken, anneannesi Perihan Özkul da ağır yaralandı. Küçük Aleyna'nın ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi memleketleri Amasya'nın Göynücek ilçesi Ilısu köyüne getirildi.

Köy meydanında Müftü Selam Emen tarafından kıldırılan cenaze namazına Amasya Vali Vekili Ayhan Durmuş, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Doğum gününde toprağa verilen kızının arkasından ağıtlar yakan genç anne Melike Çelik, sağlık görevlileri ve yakınları tarafından güçlükle teselli edilirken, çocuğun defnedilmesini istemeyen acılı anneyi yakınları sakinleştirdi.

Küçük Aleyna'nın babası Günsar Çelik'e baş sağlığı dileyen Tuğgeneral Yusuf Kaya, "Allah kimseye evladının acısını göstermesin. İnşallah böyle bir olay bir daha yaşanmaz, son olur" diye teselli etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 14:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atilla şentürk IP: 88.226.175.xxx Tarih : 29.07.2008 19:44:01

bu çocuk katillerini,kahbece bomba patlatanlara ne ceza versen az gelir ahirette yatacak yer bulamasınlar