5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Doktorlardan tepki!

Amasya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, "Görevlendirme adı altında yapılan uygulamalar merkez hastanelerde hizmeti aksatıyor" dedi. 

Amasya'da son zamanlarda geçici görev adı altında hekimlerin ilçelere gönderildiğini söyleyen Amasya Tabip Odası Başkanı Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, "Kural olarak kamu hizmetleri planlılık, belirlilik ve süreklilik esasları ile kamu personelinin çalışma yaşamına dair temel hak ve özgürlükleri de dikkate alınarak, kadrolu devlet personelinin bölgelerinde süreklilik gerektiren bir biçimde görevlendirilmesi yolu ile görülür. Ancak mevzuatta bu olağan işleyişin bir istisnası olarak geçici görevlendirilme yöntemi de öngörülmüş bulunmaktadır. Ne yazık ki uygulamalarda bu istisnai usul, onu neredeyse olağanlaştıran bir sıklıkla başvurulan ve gerek kamu personeli, gerekse genel olarak kamu yararı açısından ciddi mağduriyet ve kayıplara yol açan olumsuz bir tabloyu doğurmaktadır" diye konuştu.
Hukuka ve kamu yararı amacına aykırı geçici görevlendirmeler gibi işlemlerden mağdur olan personel içerisinde sağlık personelinin fazlasıyla yer tuttuğunu söyleyen Dr. Karadağlığoglu, "Belirli bir kamu hizmetine ihtiyaç duyulan bir bölgede yeni personel istihdamı ve bu personelin o bölgede atama ya da nakil yolu ile görevlendirilmesi beklenirken, onun yerine ihtiyaç duyulan kamu hizmetinin süreli geçici görevlendirme işlemleri ile gördürülmesinde hukuka ve kamu yararına uygunluk bulunamaz. Her koşulda bir istisnai rejim olan geçici görevlendirme uygulamalarında istisna kural halini almamalıdır. Amasya Tabip Odası olarak geçici görevlendirme adı altında yapılan bu uygulamaların merkez hastanelerinde kesinlikle hizmeti aksattığını ve bu uygulamaların kamu yararına olmadığını düşünmekteyiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 18:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?