6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

DSİ Şube Müdürü Samsun'a atandı

DSİ AMASYA ŞUBE MÜDÜRÜ SELAMETTİN KILIÇARSLAN SAMSUN'A ATANDI

DSİ Amasya Şube Müdürü olarak 1993 yılından bu yana görev yapan Selamettin Kılıçarslan, DSİ Samsun Bölge Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

DSİ Amasya Şube Müdürlüğü görevini yürüttüğü süre içerisinde başta Aşağı Çekerek Projesi olmak üzere Geldingen Ovası Sulaması'nın gelecek 2 yıl içerisinde tamamlanacak aşamaya geldiğini, Süreyyabey Barajı'nda ise yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirten Selamettin Kılıçarslan, "Derinöz Barajı, Ziyaret Barajı ve Sulaması, Yassıçal Barajı ve Sulaması, Bağlar Regilatörü, Eraslan Pompaj Sulaması, Yeşilırmak Kurtboğan Köprüsü Memba Tarafı Sağ Sahil'de bin 696 metre kıyı koruma istinat duvarı gibi bir çok çalışmayı tamamladık. Yeni yatarımlar olarak Değirmendere Barajı'nın temelinin atılması, Aydınca Barajı'nın yapımına ise 2010 yılında başlanacak" dedi.

Amasya il merkezinde kent sakinlerinin 12 ay boyunca Akdağ suyunun içilmesi için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından sözünün verildiğini hatırlatan Kılıçarslan, "Merzifon'un içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Bakırçay Barajı'nın ön raporu tasdik edildi, planlama çalışmalarına başlandı. Aşağı Baraklı ve Esençay Barajları'nda etüt ve ön raporların tamamlanmasına takiben planlama ve proje çalışmalarına başlanacak. Taşkın koruma çalışmaları kapsamında yeni derelerin yatırım programına alınması için fizibilite raporlarının hazırlanmasına devam ediliyor" diye konuştu.

Yeni görevinde Amasya Şube Müdürlüğü'nün de bağlı bulunduğu Samsun Bölge Müdür Yardımcılığı görevini yürüteceğini ve Amasya'ya daha fazla hizmet imkanı doğacağını söyleyen Kılıçarslan, "Karar verme merkezi olma özelliği taşıyan bölgelerde yetkili olarak faaliyette bulunmanın tatbikat alanı olan Amasya için daha yararlı olacağı kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 19:16:01
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 00:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?