24
Nisan
2024
Çarşamba
AMASYA

Dünyada bir benzeri yok

"Şehzadeler Şehri" Amasya'ya has Topuz Kebabı, bu yıl 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Amasya Günleri'nde olacak.

Amasya Günleri Organizatörü Sezer Turan, tarihi silah olan topuzu Türk ve Osmanlı mutfağı için dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek haline getirdiklerini belirterek, "Öncelikle topuzu 500 dereceye kadar ateşte ısıtıyor, çekirdeği ısındıktan sonra yağ ile soğutarak 200-250 dereceye kadar ısısını düşürüyoruz" dedi.

Turan, "Beyaz et (piliç budu-pilic göğsü) kırmızı et (dana bonfile-antrikot-biftek-kuzu pirzolası) ve karışık (dana bonfile, antrikot, kuzu pirzola, piliç but ve piliç göğsü) olmak üzere üc ayrı seçenekle hazırlanan Topuz Kebabının etlerini isteğe özel olarak (az pişmiş, orta pişmiş, ortanın üzeri pişmiş, tam pişmiş seklinde) topuzun üzerine koyarak misafirlerimize sunuyoruz. Sonrasında ise misafirlerimiz tabaklarında kesmiş oldukları etleri, çatalları ile 5 -10 saniye kızgın topuza dokundurarak 45 dakika istedikleri ölçüde pişirebilir, 3 saate kadar da tabaklarında soğuyan etleri yine kızgın topuzun üzerine takarak ısıtabilirler. Eşsiz sunumu ile yiyenleri ve görenleri hayretler içerisinde bırakan özel yemeğimiz Topuz Kebabını, uygun lisans kosulları ile bir Türk ve Osmanlı markası olarak uluslararası mutfakların menüsüne ekliyoruz. Bedesten Osmanlı Mutfağı'nın özel yemeği olan Topuz Kebabını, bol baharatlı geleneksel iç pilav, közde pişirilmiş domates ve biber, ballı-kaymaklı hardal sos, hafif acılı domates sos, kemik iliğinden yapılmış ateş ve duman kokan kahve rengi soslarımızla birlikte misafirlerimize sunuyoruz. Aileniz ve dostlarınızla hem bu nostaljiyi yaşamanın hem de 3 saat boyunca sıcak et yemenin tadını sadece Topuz Kebapla çıkartabilirsiniz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2013 Çarşamba 18:07:04
Güncelleme :13 Kasım 2013 Çarşamba 18:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?