4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

DYP: Yoksulluğu kader değildir

Amasya Doğru Yol Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Güleseren Ertopçu, Amasya İl Başkanlığı'nda yaptığı toplantıda partili bayanların bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak, Doğru Yol Partisi'nin seçimlerden önce hızlı ve aktif çalışması gerektiğini ve çalıştıklarını belirtti.

DYP Kadın Kolları Başkanı Ertopçu; ”2000 Yılının Eylül ayında toplanan Birleşmiş Milletler tüm yıl kalkınma hedefleri zirvesinde Türkiye 150'den fazla hükümet ile birlikte kalkındırma bildirgesine imza atmış, bunu gerçekleştirmek taahhüdünde bulunmuştur. İktidarda bulunan AKP bu bildirgeye, taahhüt edilmesine rağmen bu güne kadar sahip çıkmamış, toplumsal barışı sağlamak için temel hak ve özgürlük olan yoksullukla mücadelede sınıfta kalmıştır" dedi.

Toplumsal barışın  yoksullukla mücadele ile başladığını kaydeden Ertopçu,  Doğru Yol Partisi'nin bu bildirgeye sahip çıkarak bugünden itibaren yoksullukla ilgili bir kampanya başlattığını hatırlattı.

Türkiye'de yoksulluğu kader olmaktan çıkarmak, yoksullukla mücadele etmek için, eğitim, istihdam, sağlık ve üretime yönelik iş konularında milli gelirden ayrılan payın acilen arttırılması gerektiğinin altını çizen Ertopçu, "Eğitim, sağlık istihdam ve üretime ayrılan pay toplam olarak yüzde 7’lerde kalıyor. Bu da yoksulluk demektir. Gayri safi milli hasıladan ayrılan bu pay ise nüfusun yüzde 10.3 ünün kötü yaşam koşulları nedeniyle sağlıksız bir toplum oluşturmakta ve ölüm oranlarının artmasına neden olmaktadır. DYP olarak Yoksulluğu artırıcı_politikalardan vazgeçmeleri çağrısında bulunmak için Beyaz Bant kampanyası başlatmıştır" diye konuştu.

Ertopçu şöyle devam etti:

"Sosyal ve insani yaşam için milli gelirin en az %20 sinin yoksullukla mücadeleye ayrılması gerekmektedir. Bu konuda DYP kararlılık ve sorumluluk içerisinde çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Gençlik için üretime yönelik iş imkanlarının yaratılması eğitim ve sağlık konularında yenilikçi politikalar geliştirilmesi, şeffaf ve ayrımcı olmayan ticaret ve finansman sistemlerinin oluşturulması Doğru Yol Partisi hedefleri içerisinde bulunmaktadır. Emeğin karşılığında tanrının cennet vaat ettiği kadınların Kadın - Erkek eşitliğinin kesin olarak sağlanması politikası güçlendirilecektir. Kadınların politika içerisinde yer almalarının bütün bu çalışmalara farklı yön vereceğine inanıyoruz. Bütün kadınlarımızı bu kampanya içerisinde yer almaya davet ediyoruz. Çünkü yoksulluğun en çok çilesini çeken kadınlarımız dünya kadınları içerisinde saygın hale getirebilecek, rahat ve huzur ortamında yaşamalarını sağlayacak bu çalışmalarda tüm Türk kadınlarını kol kola görmek bizlere güç verecektir."

Mükerrem Uzun - Kenthaber / Amasya
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2005 Salı 10:13:34
Güncelleme :7 Temmuz 2005 Perşembe 14:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?