22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

DYP'li Kandoğan'dan TÜPRAŞ eleştirisi

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Ümmet Kandoğan, TÜPRAŞ'ın satış şeklini eleştirerek, "Ofer bu devletin eseri olan TÜPRAŞ'tan 300 milyon dolar para kazandı" dedi. 

Ümmet Kandoğan, DYP Amasya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda TÜPRAŞ'ın satışına ilişkin bir açıklama yapan Kandoğan, "İşte TÜPRAŞ ihalesi, TÜPRAŞ'ın 14.76'sını Ofer'e sattılar. Geçmiş dönemlerde Türkiye'ye yapılan en önemli eserlerinden birisi TÜPRAŞ. Ben siyasete başlamadan önce Kocaeli'de vali yardımcısıydım. TÜPRAŞ'ı en iyi bilen insanlardan birisiyim.

TÜPRAŞ, Türk ekonomisinin can damarı olan eserlerden birisi. Ama ne yaptılar? yüzde 66'sını ihaleyle sattılar. 1 milyar 300 milyon dolara. Ben ertesi gün mecliste yaptığım konuşmada TÜPRAŞ'ın çok değerli bir yatırım olduğunu, değerinin 1 milyar 300 milyon dolar olmadığını, yok pahasına satılmasının yanlış olduğunu söyledim. Maliye Bakanı ertesi gün TÜPRAŞ'ın çok iyi bir fiyata satıldığını belirtti. Satışa hukuk sistemimiz 'dur' dedi. 10 ay sonra TÜPRAŞ'ın yüzde 51'i yeniden satılığa çıkarıldı. 4 milyar 140 milyon dolara gitti. 1 milyar 300 milyon dolara 'çok iyi sattık' diyen Maliye Bakanı, ya hesap kitap bilmiyorsun, ya da bu ihalenin bir tarafında yer alıyorsun. Devletin tam 3 milyar dolar kaybı vardı" dedi. 

Ofer'e yapılan yüzde 14.76'lık satışın satış olmadığını, peşkeş çekmek olduğunu ifade eden Ümmet Kandoğan, "O arada bir de 14.76'sını sattılar. O ihale değildi, bir gece ansızın Ofer denilen adama TÜPRAŞ'ın 14.76'sını sattılar, 450 milyon dolara. Gene ben çıktım meclis kürsüsünden bunun satış olmadığını, peşkeş çekmek olduğunu söyledim. Çünkü ihale yok, başkalarının teklifi yok, o günkü fiyatın yüzde 10 altında verdiler. 3 gün sonra borsada TÜPRAŞ hisseleri 15 milyondan 22 milyona çıktı, 3 günde o Ofer bu devletin eseri olan TÜPRAŞ'tan 300 milyon dolar para kazandı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 09:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?