6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Eczacılar dertli

47. Bölge Amasya Eczacı Odası Başkanı Besim Gökalp, "Biz yıllardır taşın altında ezilerek üstümüze düşen fedakarlığı fazlasıyla gerçekleştirdik" dedi.


Amasyalı eczacılarla birlikte düzenlediği basın toplantısında Türk Eczacılar Birliği, Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve SGK arasında yaşanan sorunları anlatan 47. Bölge Amasya Eczacı OdasI Başkanı Besim Gökalp, "Bizler sorunların çözümünden yana tutumumuzu hep sürdürdük. Ancak çözüm sürekli bir tarafın fedakarlığı üzerine inşa edilemez. Sürekli bizim haklı olduğumuzu ifade edip bir şey yapmayanlar, bugün itibariyle sözleşmesizlik dönemine geçiş sürecini de hazırladılar" diye konuştu.


Eczacılar taleplerini de açıklayan Besim Gökalp, "Muayene ücretlerinin eczaneler aracılığıyla tahsili uygulamasına son verilmesini, 6643 sayılı yasanın 39. maddesi (İ) bendi ile Türk Eczacılar Birliği'ne verilen sözleşme yapma yetkisinin mutlak olarak tanınmasını, avans uygulamasının hayata geçirilmemesi, yüzde 100 ödeme yapılması, kamu kurum iskontoları yükünün eczacı üzerinden kaldırılması, eczanelerin birinci basamak sağlık kuruluşu olarak değerlendirilmesini, reçete dağıtımım sisteminin devam etmesini, hastanelerde eczacı istihdam edilmesini, konsolide bütçe ve yeşil kart ödemelerinin biran önce yapılmasını, fiili envanter denetlemesine biran evvel son verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Besim Gökalp açıklamasına şöyle devam etti: "Bu sorunların giderilmesi hem sağlık hakkının hem de eczacıların meslek haklarının güvence altına alınması demektir. Taleplerimizin 1 Şubat tarihiyle başlayacak olan sözleşmesizlik dönemine kadar karşılanması için elimizden geleni yapacağız."

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?