6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Eczacılar yeni uygulamaya tepkili

47. Bölge Amasya Eczacı Odası Başkanı Eczacı Besim Gökalp, 1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren sağlıkta tasarruf uygulamaları ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Amasya Eczacı Odası'nda düzenlenen basın toplantısında daha önceden ücretsiz olan sağlık hizmetlerinin yeni uygulama ile paralı hale geleceğini ifade eden Eczacı Besim Gökalp, "1 Ekim'de yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile daha önceden ücretsiz olan sağlık kuruluşları ve aile hekimliği muayenelerine ilişkin 2 lira tutarındaki kalıtım payı, kişilerin muayeneye ilişkin reçete ile eczanelere müracaat aşamasında eczaneden tahsil edilecek. Bunun anlamı, parasız olan sağlık hizmetlerinin artık paralı hale gelmesi ve sağlık emekçisi eczacıların tahsildarlık görevinin artarak devam etmesidir. Bu, vatandaşlar için olduğu kadar eczacılar açısından da kabul edilemez bir tutumdur" dedi.

Yeni yapılan düzenlemenin getireceği olumsuzlukları anlatan Besim Gökalp, "Yeni uygulamayla birlikte daha önce devlet hastanelerin 3, eğitim hastanelerinde 4 ve üniversite hastanelerinde 6 lira olan tedavi ücretleri, söz konusu hastanelerde 8 liraya çıkartılmakla kalınmadı, özel hastanelerde 10 lira olan tedavi ücreti 15 lira olarak belirlendi. Sözü geçen tedavi ücretlerinin tahsili için yine eczanelere tahsildarlık görevi verildi" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 15:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?