5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Eğitim Bir-Sen'den türbana destek

Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Adem Gümüş, "Hiçbir kadın inancımızın, kültürümüzün, geleneğimizin şık bir parçası olan başörtüsü sebebiyle ne eğitim hakkından, ne çalışma hakkından asla mahrum edilmemelidir" dedi.

Düzenlediği basın toplantısında başörtüsü karşıtlarını ve DTP'yi eleştiren Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Adem Gümüş, Türk halkının birlik ve beraberliğine göz diken her türlü hareketin karşısında olduklarını belirterek, "Ordumuzun Kandil'deki bölücü örgüt mensuplarına karşı yürüttüğü operasyona karşı canlı kalkan olmak için Şırnak'ta toplananlara seslenmek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu ülkede kimsenin bölücülük yapmaya, ya da yapanlara destek olmaya hakkı yoktur. Bu millet bunların hepsinin hesabını soracaktır. Her zaman olduğu gibi 30 bin insanımızın katili olan sözde PKK lideri başta olmak üzere onun gibi düşüncede olanları nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

Yeni eğitim ve öğretim dönemine yıllardır Türkiye'de suni gerginlik ve hak gaspının simgesi olarak uygulanan keyfi başörtüsü engellemesinin sona erdirilmiş olarak girmeyi umut ettiklerini belirten Gümüş, "Gerek AK Parti gerekse MHP başta olmak üzere, sorunun çözümü için destek veren siyasi partilerimizin bu konudaki girişimlerini bütün toplum olarak içtenlikle destekliyor ve bu sorunu artık mutlak biçimde sona erdirmelerini istiyoruz. Yapılacak hukuki düzenlemenin bu hak gaspını önleyici olması şarttır.

Bu yeni ve sivil anayasamızda YÖK anayasal kurum olmaktan çıkarılmalı. Evrensel hukuk değerlerine aykırı nitelikte, eğitim ve çalışma özgürlüğü açısından engel oluşturan başörtüsü yasağı sona erdirilmeli. Eğitimde fırsat ve imkan eşitliğinin somut olarak gerçekleşmesini engelleyen katsayı uygulaması kaldırılmalı. Din eğitimi ve öğretimi konusundaki sınırlamalar sona erdirilmeli. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin içeriği zenginleştirilerek zorunlu ders niteliği korunmalı" şeklinde konuştu.

Düzenlenen basın toplantısında Eğitim Bir-Sen Amasya Şube yönetimi de hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 15:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat IP: 88.230.251.xxx Tarih : 9.02.2008 23:42:55

desteginiz icin tesekkur ederiz.