5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Eğitim sistemi panelde tartışıldı

Amasya Düşünce Evi Derneği (ADED) tarafından düzenlenen panelde öğretim görevlileri ve gençler, eğitim sisteminin eksikliklerini tartıştı.

Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlileri Orhan Şahin ve Murat Esen, ADED tarafından düzenlenen panelde eğitim sisteminde yaşanan sorunları ADED üyesi gençlerle birlikte masaya yatırdılar.

Eğitimde bazı dayatmaların söz konusu olduğunu belirten Murat Esen, "Yetenekleri doğrultusunda gelişmeyen ve geliştirilmeyen gençler kaderleriyle baş başa bırakılıyor. Toplumdaki kültürden doğan sorunlar eğitimin bir başka sorunu. Avrupa'nın dejenereleşmiş kültür öğeleri de ülkemize televizyon vasıtasıyla geliyor.

Çocuklarımıza ahlaki eğitim verilmesi kanısındayım ki, onları topluma zararsız fertler haline getirebilelim" dedi. Öğretmenlerin önce birey yetiştirmeleri gerektiğini ifade eden Orhan Şahin ise, "Kitaptan ezberlediğimiz bir fikri, kitaptan alıp başka bir tarafa aktarmak eğitim değildir. Cumhuriyetin bireyi önce birey olmalı ve kendi kendine karar verebilmeli. Sınava endeksli bir eğitim sistemimiz var. Biz önce birey yetiştireceğiz" diye konuştu.

Bazı siyasi parti temsilcileri ve ADED'li gençlerin katıldığı panelin sonunda ADED Başkanı Cüneyt Kuru, Amasyalılar için toplumun ve Amasya'nın sorunlarının tartışıldığı paneller düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan şahin IP: 88.248.22.xxx Tarih : 25.11.2008 10:27:38

ADED i kutluyorum.ADED e çalışmalarında başarılar.Amasya da birçok derneğin neredeyse yan gelip yattığı yerde ADED in kurulmasını önemsiyorum başarılar arkadaşlar.