6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Eğitimde kalite yarışı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi çerçevesinde kurumsal performans ve ekip performansı ölçümüne ilişkin 'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Ödülü Modeli' geliştirildi.


'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Kalite Ödülü Modeli'nin kriter ve göstergeleri esas alınarak okullarda ve kurumlarda özdeğerlendirme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaları takiben okul ve kurumların gerek iyileştirme, geliştirme ve problem çözme ekipleri, gerekse özdeğerlendirme çalışmaları, geliştirilen kriter ve göstergeler bağlamında değerlendirilirken, Türkiye genelinde dereceye giren kurumlar ve ekipler ödüllendiriliyor. 4 yıldır uygulanan model çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri ilk 10'a kalan 119 kurumda saha incelemesi yaparken, bu sene kurum ve ekip kategorilerinde Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaşan 114 rapordan 19 kurum, 22 ekip raporu saha incelemesine kaldı.
Saha incelemesine kalan 19 kurum arasında bulunan Amasya Fatih İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürleri Ömer Gülseren, Orhan Tan ve İlyas Sürücü, okulda saha incelemesi yaparken, öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul çalışanları ile tek tek görüşerek okul tarafından hazırlanan raporun doğruluğunu kontrol edip, problemlerin çözümü yolunda takip edilen yolu değerlendirdiler. 2 sene önce eğitimdeki kalite yarışına ekip kategorisinde katılan ve jüri özel ödülüne layık görülen Fatih İlköğretim Okulu'nun eğitimde kaliteyi yakaladığını belirten Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Akbaş, "Okulumuz bu sene kurum kategorisinde ilk 3 arasına girerek kalite belgesini alacak durumda. Tek hedefimiz bu sene yılın kaliteli okulu unvanını almak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 11:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?