20
Nisan
2024
Cumartesi
AMASYA

Eğitime 1 milyon TL'lik yardım

Amasyalı hayırsever işadamı Hasan Ali Cesur, Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi inşaatına 1 milyon lirası bağışta bulundu.

Kendisinin de Amasyalı olduğunu kaydeden Megasan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Cesur, "Bizler bu memleketin toprak ve çamurlu yollarından yürüyerek okula gelip giden insanlarız. Hiçbir zaman Amasya'dan kopmadım. Amasya'nın herhangi bir ihtiyacı olduğunda bu durumu gözetmek ve elimizden geleni yapmak zorundayız." dedi.

Amasya'ya ilahiyat Fakültesi açılacağını duyduğunda çok sevindiğini belirten Cesur, "İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir ile görüştüğümde kendileri bana fakültenin 2013-2014 eğitim öğretim dönemine 100 öğrenci ile başlayacağını fakat hali hazırda fakülte binalarının olmadığını söyledi. Tabi bu tür meselelerde her şeyi kendi kaynaklarından yapılmasını beklemek yanlış olurdu. Bizlerde bu heyecana ortak olmak ve çorbada bizimde tuzumuz olsun maksadı ile fakülte inşaatına 1 milyon lira yardım yapma kararı aldık. Bu anlamda memleketimize elimizden gelen yardımı yapacağız, diğer yandan da maddi durumu iyi olan arkadaşlarımıza örnek olmaya çalışacağız." diye konuştu.

Evliya Çelebi'nin Amasya için almış olduğu bir notta 'Anadolu'nun Oxford'u' diye bahsedildiğini hatırlatan Cesur, "Amasya tarihine baktığımızda medreseleri, şehzadeleri ve kaliteli insanlar yetiştirmesi ile ünlüdür. Bu anlamda Amasya'ya açılacak olana ilahiyat fakültesi de hem dini ilimlerin hem de fen ilimlerinin beraber okutulduğu, ilim olarak aklın doyurulduğu ve dini ilimlerde de kalbin ve vicdanın nasiplendiği fakülte olması hasebiyle önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Tarih ve kültür şehri şehri olarak adlandırdığımız ve Osmanlının temellerini atıldığını bildiğimiz bir şehirde, bu kültürel mirası ve dini birikimi kuşakta kuşağa aktaracak yeni nesillerin oluşması gerekmektedir. Bunun da en güzel yolu, modern eğitim yöntemleri ile eğitilmiş din insanlarının sayısının artırılması ve bu insanların ehil ellerde yetişmesi gerekmektedir. Bunun en iyi yollarından biri ise İlahiyat Fakülteleridir." dedi.

Amasya'da yeni yapılacak olan fakülte inşaatına vatandaşlardan destek bekleyen Orbay, "Amasya Üniversitesi'nin 2006 yılında kurulmuş olmasından dolayı her şeyi merkezi bütçeye bağlayamıyoruz. Burada millet ve devlet kaynaşmasının en güzel örneği olacak. Amasyalı, insanlar yükseköğretime gerekli katkıyı sağlarlarsa Amasya sanayide bulamadığı kalkınmayı belki de bu şekilde bulacaktır. Bizler yapılacak olan yardımların miktarı üzerinde hiçbir zaman durmuyoruz. Miktarın ne kadar olduğu hiç önemli değil. Zaten bizim çağrımız 'herkes gücü yettiği oranda yardım edebilir' şeklindeydi. Bazılarının da gücü yetmez niyeti ile orada olur, oda amacına ulaşmış demektir." şeklinde konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2013 Çarşamba 17:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT AKISKALI IP: 78.165.7.xxx Tarih : 15.05.2013 21:08:22

 Adam gibi adamsınız fakat size seçimlerde çok ayıp edildi.Bu memleketin kendi evladı dururken başkaları siyasi oyunlarla seçildi.Hayat böyledir onlar seçilir ama memleketinize yine yardımı siz yaparsınız.Allah razı olsun.