2
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Ekmek ve simide zam!

Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, ekmek ve simide yaptıkları zamla ilgili olarak "Yaptığımız düzenleme ile hem esnafımızı hem de vatandaşımızı düşünerek hareket ettik." dedi.

Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada bugünden geçerli olmak üzere ekmek ve simide zam yapılarak uygulamaya konulduğunu söyledi.

Yaptıkları yeni fiyat düzenlemesine rağmen komşu illere oranla Amasya'nın ucuz fiyatla ekmek ve simit tükettiğine değinen Köse, "Belirlediğimiz fiyatlar un ve susama gelen zamların ardından düzenlendi. Yaptığımız düzenleme ile hem esnafımızı hem de vatandaşımızı düşünerek hareket ettik. Bugünden itibaren 250 gram ekmek 10 kuruş zam ile 60 kuruş, 90 gram simit ise 50 kuruştan 75 kuruşa yükseldi." diye belirtti.

Yeni fiyat listesinin yaklaşık 10 gün önce belirlendiğini, ancak bugün itibariyle uygulandığını anlatan Köse, şöyle devam etti:

"Un ve susam fiyatlarının artışına paralel olarak ekmek ve simitte zamma gidildi. Unun daha önce 50 kiloluk çuvalı 46-47 lira iken bu gün 56-57 lira oldu. Susamın kilosu ise 5 liradan 9-10 liraya yükseldi. Yeni fiyat düzenlemesinde esnafımızı mağdur etmemek istedik, vatandaşlarımızı da korumaya çalıştık."

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2013 Çarşamba 18:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?