6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

El sanatları eğitim ve satış evi

Amasya Halk Eğim Merkezi tarafından açılan el sanatları eğitim, üretim ve satış evinde kursiyerler tarafından üretilen ürünler yerli ve yabancı konukların beğenisine sunulacak.


Açılışını Vali Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, Tuğgeneral Mustafa Canatan'ın eşi Taysun Canatan ve daire müdürlerinin eşlerinin yaptığı Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı el sanatları eğitim üretim ve satış evinde el dokuması, kilim dokuma, gümüş takı, Yassıçal dokuması, iğne oyası ve tel kırma kurslarında 64 bayan kursiyer eğitim görürken, kursiyerler tarafından üretilen el sanatları aynı yerde teşhir ediliyor ve satışa sunuluyor.


Kente gelen yerli ve yabancı konukların yöresel el sanatlarını görmeleri ve almaları için yapılan el sanatları eğitim, üretim ve satış evini açılışı yapan kadınlarla birlikte gezen Vali Celalettin Lekesiz, kursiyer bayanlar tarafından yöresel el sanatlarını yakından inceledi. Kadınların televizyon izlemek yerine bu kurslara katılarak hem aile bütçelerine katkıda bulunduklarını, hem de sanat öğrendiklerini söyleyen Zehra Lekesiz, “Kadınlar bu kurslara gelerek televizyondaki kadın programlarını izleyerek strese girmekten kurtuluyorlar” dedi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Çanakçı, amaçlarının el sanatları ürünlerinin tanıtımının yanı sıra yerli ve yabancı ziyaretçilere Amasya'nın kültürünü tanıtmak, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını canlandırarak istihdamı sağlayıp, aile bütçelerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?