22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Emniyet kurusıkı için tedbirler aldı

Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, iftar yemeğinde ağırladığı basın mensuplarından kurusıkı silahların kullanımının önlenmesi için destek istedi.


Amasya Emniyet Müdürlüğü Polisevi'nde düzenlenen iftar yemeğine Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, emniyet müdür yardımcılar, şube müdürleri ve basın mensupları katılırken, iftar yemeğinde sohbet konusu kentte kuru sıkı silah kullanımının yasaklanması ve gençlerin bu özentiden uzaklaştırılması çalışmaları oldu.


Amasya'da kuru sıkı silahların satışının yasaklanması için ön hazırlık yaptıklarını belirten Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, her geçen sene kuru sıkı silahlar ile işlenen suçlarda ülke genelinde artış olduğunu ifade ederek, bu silahların istenildiği gibi değiştirilip gerçek silah haline getirilebildiğini, çetelerde bile bu silahlardan ele geçirildiğini söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin bu konuda fikirlerini aldıklarını belirten Demirok, "Bu silahların Amasya genelinde satışının yasaklanması ve gençlerimizin silahlardan uzak durmaları için bir çalışma başlattık. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden destek aldık. Sizinde desteğiniz ile bu silahların satışının yasaklanmasından sonra insanları bilinçlendirilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 22:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?