5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Emniyet Müdürü Demirok merkeze

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzaladığı kararname ile Ordu, Amasya, Düzce, Ardahan, Elazığ, Kırşehir, Mardin, Nevşehir, Yozgat İl Emniyet Müdürü merkeze çekildi.

Emniyet müdürlerinin atamalarıyla ilgili kararname, dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Eşi ve çocuğuna makam aracı tahsis ettiği iddiasıyla hakkında açılan soruşturma sonrasında merkeze çekilen Ordu İl Emniyet Müdürü Sezai Boran’ın yerine Polis Başmüfettişi Ali Tom atandı.

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürü iken bölgesindeki bir karakolda falaka bulunmasıyla hakkında açılan soruşturmada suçlu bulunan İbrahim Bıçakçı da Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

2 kez PKK’dan kurtuldu Tunceli İl Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Öztürk, 2006’da 2 kez terör örgütü PKK’nın uzaktan kumandalı bombalı saldırısından kurtulmuştu. Merkeze alınan Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, görev yaptığı il ve ilçelerde kurusıkı tabancaların yasaklanmasıyla ilgili verdiği mücadele ile tanınıyordu.

Merkeze alınan Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek, bir polise kırmızı ışık ihlali nedeniyle trafik cezası kestirmesiyle tanınıyor. Kararnameyle emniyet müdürlüklerine yapılan atamalar ise şöyle: Mustafa Doğan Kılınç (Amasya), Kemal Sonunur (Ardahan), Fahrettin Coşkun (Elazığ), İbrahim Bıçakçı (Bitlis), Zekeriya Kahraman (Düzce), Hulisi Çelik (Karabük), Serdar Meriç (Artvin), Ömer Gurulkan (Nevşehir), Metin Kalayoğlu Tunceli), Ekrem Nalcı (Yozgat)

412 mülki amir Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile 412 Mülki İdare Amirinin görev yeri de değiştirildi. 70 Vali Yardımcısı ve 193 kaymakamın yeri değiştirilirken, 35 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 72 Kaymakam da Vali Yardımcılığına atandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 09:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hhh eeee IP: 88.224.145.xxx Tarih : 6.08.2008 13:13:03

keşke valilerde değişse sabırsızlıkla bekliyorum