6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Emniyet Müdürü'ne anlamlı hediye

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TARİHİ CEVABINA HEDİYE KİTAP

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 65 Bin Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde bastırılıp tanesi 5 TL'den satışa sunulan Yazar Mümin Sekman'ın “Herşey Seninle Başlar” adlı kitabını sorduğu soruya ilk doğru yanıtı veren Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç'a hediye etti.

Amasya'da sürdürülen 65 Bin Dev Öğrenci Projesi çerçevesinde nostaljik radyo, kartpostal ve kitap satışının yapıldığı standın tanıtımını yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrenciler, daire amirleri ve basın mensuplarının da aralarında yer aldıkları topluluğa “Amasya'daki tarihi saat kulesini kim yaptırdı?” sorusunu sorarken, soruya “Ziya Paşa” yanıtı ile ilk doğru cevabı veren Amasya Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç, bir adet kitap kazandı.

Vali Daşöz, kitabını hediye ettiği Emniyet Müdürü Kılınç'ı tarih birikiminden ötürü tebrik etti. 65 Bin Dev Öğrenci Projesi'nin Amasya'da varlığını her geçen gün hissettirdiğini ve bu trendin artarak devam edeceğini belirten Vali Daşöz, “Proje kurulu olarak satışa sunduğumuz kitap, kartpostal ve nostaljik radyolar ve ilerleyen süreçte yapacağımız etkinliklerle elde edeceğimiz kaynaklarla çocuklarımızın kararıyla okul, spor tesisi, kültür sanat merkezi ve benzeri binalar yaptıracağız. Kartpostalları İngilizce ve Almanca'ya çevirip dünya geneline göndereceğiz. Her ay bastıracağımız kitaplarla her evde 65 Bin tane özel kütüphaneler kurulacak. Bu çocukları asla hafife almasınlar. Bu şehrin tanıtımını en iyi bu çocuklar yapacak” diye konuştu.

Kitaplar 5 TL, kartpostallar 1TL, radyolar ise 35 TL'den satışa sunulurken, bir hafta önce Amasya'ya gelerek Vali Halil İbrahim Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz'ün misafiri olan Ispartalı emekli öğretmen Jale Bayraktaroğlu sipariş verdiği radyolardan 10 adet satın aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN TARİHİ CEVABINA HEDİYE KİTAP
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 17:45:04
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 21:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?