5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Emniyette 15 polis terfi etti

EMNİYETTE 15 POLİS TERFİ ETTİ

Amasya Emniyet Müdürlüğü ve Merzifon Polis Eğitim Merkezi'nde (POMEM) görev yapan ve Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek ve Merkez Değerlendirme Kurulu tarafından bir üst rütbeye terfi ettirilen 15 personele yeni rütbeleri törenle takıldı.

Terfi eden polislerin rütbeleri Amasya Polisevi'nde düzenlenen ve Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tuncay Çoban, Adalet Komisyon Başkanı Abdullah Özden Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Nazlı ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet'in de katıldıkları törende takıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın güvenlik hizmetlerinin temel ilkesinin hukuk devleti prensiplerine bağlılık, insan haklarına saygı ve özgürlük ile güvenlik arasındaki hassas dengenin gözetilmesi olduğunu belirten Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, "Bu ilkeleri hayata geçirmek amacıyla vatandaşlarımızı merkeze alan bir güvenlik politikası belirlemek ve uygulamaya koymak temel önceliğimiz olmuştur" dedi.

İnsan odaklı güvenlik anlayışını da benimsediklerinin altını çizen Acet, "Bu anlayış ile suçla mücadeleyi bütüncül olarak ele almayı, buna uygun projeler geliştirmeyi ve tatbik etmeyi esas almaktayız. Eski güvenlik anlayışının temelinde suç meydana geldikten sonraki uygulamalar önemliydi. Ancak suç sonrası uygulamalar kadar, öncesinde de yapılması gereken hususların göz ardı edilemeyeceğine inanmaktayız" şeklinde konuştu.

Amasya Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na görevlendirilen ve 1. sınıf emniyet müdürlüğü rütbesi alan Süleyman Gül'e rütbesi Vali Daşöz tarafından takıldı.

Gül'ün yanı sıra 1 personelin 2. sınıf emniyet müdürlüğüne, 5 personelin 3. sınıf emniyet müdürlüğüne, 2 personelin 4. sınıf emniyet müdürlüğüne, 1 personelin emniyet amirliğine, 4 personelin baş komiserliğe ve 1 personelin ise komiserliğe terfi ettiği bildirildi.

Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, diğer kentlere tayin olan Süleyman Gül, İsmail Arat ve Mevlüt Er'e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

EMNİYETTE 15 POLİS TERFİ ETTİ
EMNİYETTE 15 POLİS TERFİ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 10:51:04
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 14:32:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?