22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

En sportmen vali

Amasya Valisi Celaleddin Lekesiz, Amasya'da Valilik yapmaya başladığı dönemden itibaren her türlü sportif faaliyette öncülük yaparak kent sakinlerine spor yapmaları konusunda öncülük yapıyor.

2005 yılının Ağustos ayında vali olarak Amasya'ya atanan Celaleddin Lekesiz, görev yapmaya başlığı günlerden bu zamana kadar kentteki spor faaliyetlerine destek vererek yardımcı oldu. Amasya'da düzenlenen sportif faaliyetlere katılan, hatta bu faaliyetlerin içerisinde bulunarak yamaç paraşütü, futbol, at binme ve voleybol sporlarını bizzat yapan Vali Celaleddin Lekesiz, kent sakinlerine de spor yapmaları konusunda örnek oluyor.

Kente geldiğinden kısa bir zaman sonra sigarayı da bırakarak önemli bir olaya öncülük yapan Vali Lekesiz, Türk sanat müziğine olan düşkünlüğü ile de tanınıyor. Musiki kenti olan Amasya'da Türk sanat müziğine olan tutkusunu tam olarak yaşama fırsatını bulan ve zaman zaman piyano çalan Vali Lekesiz, kendisi gibi Türk sanat müziği düşkünü olan oğlu Muzaffer'i de ut kursuna göndererek enstrüman çalmayı öğrenmesini sağladı.

Spor konusunda genç yaştan itibaren herkesin sağlıklı yaşam için sporu yaşam biçimi olarak benimsemesi gerektiğini söyleyen Lekesiz, "Küçük yaşlardan itibaren herkes sporu hayatına sokarak sağlıklı bir yaşam geçirmelidir. Ben özellikle gençlerimizin en az bir müzik aleti çalmalarını, bilmiyorlarsa öğrenmelerini tavsiye ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 15:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?