5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Enerji tasarrufu uyarısı!

BAŞKAN ÖZDEMİR'DEN ENERJİ TASARRUFU UYARISI

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Enerjiyi tasarruflu kullanmayı alışkanlık edinmeliyiz” dedi.

Türkiye'nin enerji ve enerji çeşitliliği bakımından çok zengin bir ülke olduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 11-18 Ocak enerji tasarrufu haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; “Bu zenginlik tasarruflu kullanımda birçok alanda bizlere fayda sağlamaktadır. Ülkemizin enerji potansiyeli yüksek seviyelerdedir. Kömürden petrole, elektrikten hidrojene çok geniş enerji kaynakları bulunmaktadır. Önemli olan bunları gerektiği kadar ve yerinde kullanmaktır. Bu da kullandığımız enerjiyi israf etmemekten geçmektedir. En çok kullandığımız enerji kaynağımız olarak elektrik kullanımı bu noktada önemlidir. Evimizde, işyerimizde kısaca hayatımızın her bölümünde elektrikten faydalanmaktayız. Elektrik hayatımızın bir parçasıdır. Bu kadar önemli olan bu enerjiyi tasarruflu kullanmak hepimizin görevidir. Unutmayalım ki israf edilen her şey bir gün tükenecektir” diye konuştu.

Enerji kaynaklarından önemli olanlarından birisinin de su olduğunu vurgulayan Özdemir, “Suyun hayatımız için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yoktur. Yokluğunu düşünmek bile bizim için son derece endişe vericidir. Bu nedenle bu değerli kaynağımızı kullanırken hassasiyet göstermek ve gereksiz kullanımdan kaçınmak gerekir. Enerji tasarrufu deyip geçmemek gerekir. Enerji kullanırken bunu daima hatırlamalı, tasarruflu kullanmayı alışkanlık edinmeliyiz. Çünkü var olan bir şeyi tasarruf edebiliriz, tükenen hiçbir şeyin tasarrufu olmaz” şeklinde konuştu.

Başkan Özdemir, son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucu su kaynaklarında görülen azalmanın gelecek açısından büyük bir tehlike olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 11:56:00
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 18:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut Arık IP: 85.104.206.xxx Tarih : 28.01.2011 00:14:19

Sayın Başkan tasarruftan bahsediyorsunuz, yeşilırmağı ışıklandırıyorsunuz, 2007 yılından beri istasyon stadyum kavşağındaki trafik lambaları yanmıyor, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, üstelik hiç bir ikaz yapmadan Apartman yöneticiliklerine kalorifer küllerini çöp bidonları içerisine bıraktıkları için kabahatlar kanununa göre 154 Tl ceza uygulamasına geçtiniz, halbuki bu uygulamayı site yöneticilerine imza karşılığı tebliğ etmeniz gerekiyordu, insanın aklına siteleri doğalgaza yönlendirmek istediğiniz gibi bir şüphe kalıyor, birde bu sokak lambalarının söndürülmesi hırsızlığa, suça teşvik ediyor, gerekli tedbiri alın, bu uygulamadan geçilsin, vatandaş olarak aktarmak istedim.