6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Engelliler terhis oldu!

Amasya 15. Piyade Tugay Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan engelliler, terhis belgelerini Tuğgeneral Mustafa Canatan'ın elinden aldı.


10-16 Mayıs Sakatlar Haftası nedeniyle temsili askerlik yapmak için Amasya 15. Piyade Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen temsili askerlik organizasyonuna katılan engelliler, 1 günlük askerlik yaptı. Silah arkadaşlarının desteği, komutanlarının verdiği eğitimlerle asker olmanın tadına varan engelliler, ailelerinin ve komutanlarının önünde terhis belgelerini aldı.

Birliğine teslim olmadan 1 gün önce askere gideceği için eline kına yakan Ramazan Yancı isimli engelli komutanların ilgi odağı olurken, terhis belgesini Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan'dan aldı. Ellerine kına yakan engelli askeri gören Tuğgeneral Mustafa Canatan duygulu anlar yaşarken, "Biz de 3 şeye kına yakılır. Birincisi askere giden gence 'vatanına kurban olsun' diye, ikincisi evlenen genç kıza 'evine kurban olsun' diye, üçüncüsü ise Allah için kesilen kurbanlık koyuna" dedi.


Dünyada çok az ülkede gönüllü askerlik uygulamasının olduğunu belirten Tuğgeneral Mustafa Canatan, "Bu ülkelerin başında biz geliyoruz. Her Türk genci askerliği kanunun getirdiği bir borçtan öte onur olarak kabul ediyor" diye konuştu. Canatan, temsili askerlik uygulamasına katılan 28 engelli gence terhis belgesini verdikten sonra aileleri ve kendileriyle tek tek ilgilendi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 15:00:21
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 16:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?