5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Engellilerin askerlik gururu

Amasya 15. Piyade Tugay Komutanlığı, Amasya'da bulunan 41 özürlü vatandaşı temsili olarak askere alarak, engellilerin yaşadıkları askerlik özlemini bir nebze olsun azalttı.

Sabah saatlerinde 15. Piyade Tugay Komutanlığı nizamiyesinde hazır bulunan engelli vatandaşlar ve aileleri, askerler tarafından giyindirilmek üzere birliğe götürüldü.

Asker olmadan önce asker tıraşı olan engelli vatandaşlar, askerlerin yardımıyla askeri elbiselerini giyindikten sonra eğitim alanının yolunu tuttu. Eğitim alanında silahları tanıyan engelli vatandaşlar silahların nasıl çalıştığını öğrenirlerken, askerlik özlemi duyan engelli vatandaşların aileleri de askeri elbiseleri giyerek eğitim yaptı.

Askerlik görevlerini yapan engelli vatandaşları yalnız bırakmayan 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, engelliler askerliğin en önemli unsuru olan yemin törenine de katıldı. Askeri kuralların tamamen uygulandığı yemin töreninde alana 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek gelen özürlüler, ellerini koydukları silahlar üzerine yemin etti.

Gönüllü askerliğin 192 ülkeden çok azında bulunduğunu söyleyen Tuğgeneral Mustafa Küçükayan, "Türkiye'de askerlik; vatan hizmeti, vatan borcu olarak her ne kadar anayasamızın bir yükümlülüğü olsa da, her Türk genci ve ailesi bu hizmeti bir gurur ve onur kabul etmekte ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bir bayram coşkusu içerisinde gelmektedir. Türk askeri bugün NATO içerisinde eğitim, disiplin, muharebe tecrübesi, teknolojik donanımıyla 2. sırada yer almaktadır. Son yapılan operasyonlarda dünya ordularına kendini hayran bırakmış ve hatta kıskanılmıştır" dedi.

Yemin töreninin ardından resmi geçit törenine katılan engelli askerler, karavana yemeğinden sonra 1 günlük de olsa askerlik yapmanın gururu ile evlerine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 20:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?