7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Engelsiz Türkiye paneli

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, "Özürlülerin sağlıklı insanlarla birlikte yaşamın her alanında var olmaları için yapılması gereken ne varsa yapılmasını sağlayacak bir irade var" dedi.


Özürlüler İdaresi Başkanlığı, SHÇEK Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün toplumda özürlülere yönelik bilinç ve duyarlılığın oluşturulması amacıyla ortaklaşa hazırladıkları Engelsiz Türkiye Projesi, Amasya'da düzenlenen panelle özürlülere, ailelerine ve kamu görevlilerine tanıtıldı. Özel İdare Salonu'nda yapılan panelin ilk oturumunda Özürlüler İdaresi Başkanlığı Özürlüler Uzmanı Canan Aktaş, Sinan Gezgin, Elçin Er, istihdam uzmanı Hüseyin Gökmen, SHÇEK sosyal çalışmacı Adnan Demirci, Amasya Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Özcan Erkal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, özürlüler ve ailelerine proje hakkında bilgiler vererek, soruları yanıtladılar.


Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ise, ikinci oturumun açılış konuşmasında, Türkiye'de özürlüler için yapılması gerekenleri yapan bir iradenin olduğunu ifade etti. Türkiye'nin dünyada lokomotif bir görev üstlendiğini ve Türkiye'ye yakışanın özürlülerine sahip çıkması olduğunu belirten Güven, "AB yolunda ilerleyen, bölge ve dünya insanları açısından önemli lokomotif rol üstlenmek sürecinde olan, lider ve örnek ülke olmak durumunda olan Türkiye'ye yakışan elbette özürlülük alanında temel insan hakkı
olan ve gerek uluslararası sözleşmelerde, gerekse son yıllarda inanılmaz devrim niteliğinde ifade edilen 5378 sayılı Özürlüler Yasası başta olmak üzere ki, bu yasamızda kapsamlı çağdaş çözümler üretilmiştir, 2006-2007-2008 yıllarında devam eden yasal düzenlemelerle temel insan hakkı düzeninde hak eksenli bir politikanın ürünü olarak özürlülerin sağlıklı insanlarla birlikte yaşamın her alanında var olmaları için yapılması gereken ne varsa yapan bir irade var" diye konuştu.
Amasya Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, Başkan Yardımcısı Reyhan Gazel, SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı İmambey Ertem, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen, Merzifon Kaymakamı Kazım Tekin'in katıldığı panelin ikinci oturumunda uzmanlar tarafından kamu görevlilerine proje hakkında bilgiler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 16:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?