4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Erkekler gümüş işlemeciliğine el attı

Amasya'da, özellikle bayanların büyük ilgi gösterdiği el işi gümüş işlemeciliği kurslarına stresten kurtulmak isteyen erkekler de ilgi göstermeye başladı.

Amasya Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen meslek edindirme kursları çerçevesinde Bilgi Evi'nde açılan ve özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği gümüş takı tasarım ve el işi gümüş işlemeciliği kurslarına son zamanlarda stresten kurtulmak isteyen erkekler de ilgi gösteriyor. Hanımların boş zamanlarını değerlendirmek ve ek gelir elde etmek için geldikleri kursta el işi gümüş işlemeciliği sanatının inceliklerini öğreten kurs öğretmeni Neslihan Sivri, bayanlardan sonra erkeklerin de bu sanata ilgi duymaya başladıklarını, amaçlarının bu sanatı çok sayıda meraklısına öğretip Amasya'nın adının elmadan sonra gümüş takı tasarımında da anılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin Halk Eğitim Merkezi Satış Reyonu'nda satışa sunulduğunu belirten Sivri, "Bu sayede hem kursiyerler emeklerinin karşılığını alıyorlar hem de boş zamanlarını değerlendirip stres atmış ve güzel bir sanatla uğraşmış oluyorlar. Kursiyerler kurstan sonra malzemelerini evlerine götürerek, televizyon karşısında vakit öldürmektense bu uğraşla zamanlarını değerlendiriyorlar. Ücretsiz olan kurslarımıza katılan bir kursiyer, eğer becerikliyse 6 ayda bu sanatı öğrenebiliyor. Bu sanatın en büyük özelliği ise yapılan bir ürünün aynısının bir daha yapılamaması" dedi.

Kursa katılan erkekler ise, boş zamanlarını böyle değerli bir sanatla değerlendirdiklerini, stresten uzak zaman geçirdiklerini ifade ederek, tüm erkekleri kurslara katılmaya çağırdılar.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 16:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?