7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Esençay'ın çehresini değiştirdi

Amasya'nın Taşova ilçesi Esençay beldesinde tütün üretimi yaparken belde sakinlerini elma yetiştiriciliğine yönlendiren Belediye Başkanı İlhan Arduç, hem göçü önledi hem de beldesinin ismini marka haline getirdi.

5 yıldır Esençay Beldesi Belediye Başkanlığı görevini sürdüren İlhan Arduç, belde sakinlerinin başlıca geçim kaynağı olan tütüne konulan kotadan sonra belde sakinlerini elma yetiştiriciliğine yönlendirdi. 3 yıl içinde girişimlerinin meyvesini almaya başlayan İlhan Arduç, belde sakinlerine yeni bir gelir kapısı sağlarken, hem de beldesinde yetişen elmaya Esençay Elması adını vererek beldesini marka haline getirdi.

Beldesinde yaptığı 5 yıllık görev süresi içerisinde sosyal belediyeciliğe önem veren İlhan Arduç, "Sosyal anlamda halkımızla hem beraber olduk, çevre illere gezi düzenleyip farklı kültürler tanımalarını, farklı illerin çiftçilerinin neler yaptıklarını görmelerini sağladık. Meyvecilikte yeni olduğumuz için bu işi yıllardır yapan yörelerin çiftçileri nasıl budama yapıyorlar, nasıl ilaçlama yapıyorlar görüp izledik. Belde sakinlerimiz onları görerek kendilerini geliştirdiler, ufuklarını genişlettiler" dedi.

Belediyeciliğin sadece kaldırım söküp kaldırım yapmak olmadığını ifade eden İlhan Arduç, "Belediyecilik; halkın ekonomik ve kültürel kalkınmasına öncülük etmektir. Meyvecilik konusunda belediye halk işbirliği ile çok yol kat ettik. Şahin Yaylası suyunu kapalı sistem ile beldemize kadar getirdik. İleride yapacağımız damlama sulama sistemi için hazırlıklara başladık. Beldemizin büyük bir kısmını parke taşı iye kapladık. Yeni cadde ve sokaklar yaparak ulaşımı daha modern hale getirdik. Tanıtım amacıyla her temmuz ayında Şahin Yaylası'nda şenlikler düzenliyoruz ve bu şenliklere büyük ilgi oluyor. Belde belediyeleri kapandı denilmesine rağmen hız kesmedik ve hep hizmet ettik. Çünkü yapılacak çok şey var, onun için durmak yok yola devam" diye konuştu.

Gelecek 5 yıl için projelerini de açıklayan Başkan Arduç, şunları söyledi: "1 adet gölet ve 1 adet baraj projemiz var. Parke taşı döşeme çalışmaları devam edecek. Şahin Yaylası turistik tesis a tipi proje kapsamına alındı, yatırım aşamasına gelindi. Jandarma karakolunu belde içerisinde çıkartıp yer değişimini sağlayacağız. Asfalt çalışmaları Karayolları programına alındı ve önümüzdeki sene asfalt çalışmaları tamamlanacak. Beldede kurulan cuma pazarını kasabanın ortasından geçen dereyi ıslah ederek üzerini kapatacağız ve pazarı oraya kuracağız. Belediyemizin önünde bulunan parkı daha kullanışlı hale getireceğiz. Belediye binası altına PTT şube açılmasını sağlayarak yaşlı ve engellilerimizin maaşlarını daha kolay almalarını sağlayacağız."

Arduç, 29 Mart seçimlerinde Esençaylılardan yeniden destek istedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?