4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Eski şampiyon başkanlık için mücadele edecek

Dünya ve Olimpiyat eski şampiyonlarından ünlü güreşçi Mahmut Demir, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’na aday olduğunu, resmi başvurusunu da yaptığını açıkladı.
İHA’ya projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Demir, çağdaş yönetim anlayışı ve teknik bilgi akışıyla, yerinde ve zamanında yapılan yeniliklerle kusur arayıcı değil, yapıcı ve verimli çalışmalarla başarıdan başarıya koşan bir güreş federasyonu oluşturacağını kaydetti. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Ben sporcunun zeki, çalışkan ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü kendine ilke edinerek, başarıyı yakalamak için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkan adayı Demir, "Hedeflerim; ata sporumuz olan güreşin genç kuşaklara sevdirilmesi, güreş sporunun tabana yayılmasının sağlanması, sağlıklı, güçlü, bilgili, bilinçli, başarılı; gerek ülke içinde ve gerekse ülke dışında başarıdan başarıya koşacak güreşçilerin, antrenörlerin ve teknik adamların yetişmesini sağlamaktır" dedi.

’Ulusal Güreş Şurası’nı toplayarak, güreşçilerin ülke içinde ve ülke dışındaki yarışmalarda başarı grafiğinin yükseltilmesi için ulusal güreş politikasının belirlenmesini sağlamayı, bu politika gereği çalışmaları başlatmak ve başlatılmış olanlara da ivme kazandırmayı amaçladığını dile getiren Mahmut Demir, konusunda ehil kişi kurum ve kuruluşlara ata sporu güreşin dününü ve bugününü derinlemesine inceleteceğini söyledi. Demir, "Mevcut incelemeleri derleyip, biraraya getirmek suretiyle, güreş adına yapılması gerekenlerle yapılabileceklerin tespiti için sağlam, sağlıklı ve güvenilir veri tabanının oluşmasını sağlayacağım. Dünya ölçeğinde başarılı güreş federasyonlarını inceleyip, mercek altına alarak, bu bilgileri ’Ulusal Güreş Şurası’ sonuç bildirisi ve oluşturulacak veri tabanı ışığı altında yoğurup, kalite, başarı ve verimlilik adına gerekli çalışmaları başlatıp yürüteceğim. Güreş Spor Okulları’nı ülke bazında yaygınlaştırarak, güreş eğitimi veren kurumların sayısını arttıracak ve en iyi şekilde denetlenmesini sağlayarak, sağlıklı, bilgili, bilinçli, güçlü ve başarılı güreşçiler, antrenörler ve teknik adamlar yetişmesini sağlayacağım. Öncelikle 2008 Pekin Olimpiyatları’nda, daha sonra da diğer uluslararası şampiyonalarla güreşçilerimizin şampiyonluklar almasını ve dereceye girmesini sağlayacak çalışmaların biran önce başlatılması için mücadele edeceğim" diye konuştu.

Geçmişte güreşe emeği geçen, bugün ekonomik sıkıntı içinde olup bakıma muhtaç hale gelen güreşçi, yönetici, antrenör ve masörlere sahip çıkıp, onların hayat standartlarını yükseltmek için yurtlar ve bakım evleri açacağını, ekonomik sıkıntısı olan güreşte başarılı öğrencilere sahip çıkıp onlara maddi ve manevi destek verecek bir sistem oluşturarak, eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacağını da ifade eden Demir, "Türk güreşinin geleneksel halinin bozulmadan devamlılığı benim için çok önemli. Bunun yanı sıra, geleneksel yağlı güreş organizasyonlarının standardını oluşturacağım. Bu organizasyonların birbirine çakışmadan tarihlerini belirleyip, her yıl başında takvimin ilan edilmesi ve organizasyonların cemiyetlerinin birliğini sağlayarak, Kırkpınar Güreş Organizasyonu gibi her yıl devamlılığının sağlanması yolunda önemli adımlar atacağım. Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin ise daha üst düzeyde yapılması yönünde atılımlar gerçekleştireceğim. Bu güreşlerin maddi-manevi değerini yükseltmek en büyük hedeflerim arasında. Geleneksel organizasyon cemiyetlerini devreye sokarak, katılımı da en üst düzeye çıkarmak azim ve kararlılığındayım. Yağlı güreşi 12 ay yapılır hale getirmek, yağlı güreş elemanlarının statülerini yükseltmek önceliklerim arasındadır. Yağlı güreşin modern kurallarını hazırlamak, kendi kaynaklarını ve sponsor kaynaklarını devreye sokarak dünya milletlerine sunmak azmindeyim. Türkiye Güreş Federasyonu’nu en kısa zaman içinde maddi ve manevi güce eriştirdikten sonra, aynı konuda veya federasyon olarak olimpiyat sporları arasında yerini almasını sağlayacağım. Karakucak güreşleri Türk güreşinde misyonunu tamamlamış, kaynakları bitmiştir. Kendi kaynağı olmayan bu güreşimiz minder güreşine kaynak olmaktan çıkmıştır. Karakucak güreşlerinin devamlılığını sağlamak için, minder güreşinin çalışma ortamlarının olmadığı yerde faaliyetlerini teşvik ederek yaşamasını ve minder güreşine kaynak olmasını devam ettirmek de en büyük ideallerimden" şeklinde konuştu.

Sıraladığı projeler için en önemli unsurların başında kaynakların geldiğine de işaret eden Mahmut Demir, kaynaklar konusunda ise şunları söyledi: "Devlet imkanlarını ve Güreş Federasyonu bütçesini verimli kullanarak, yeni kaynakların oluşmasına taban teşkil etmesini sağlayacağım. Vali, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Daire Müdürleri ile Spor İl ve İlçe Müdürleri’nin aracılığı ile yeni yeni güreş sponsorları oluşturacağım. Özel sektör ile kamu kuruluşlarında bulunan spor kulüplerini bütçelerinden güreş sporu adına yararlanmak olumlu sonuçları getirecek. Buna en güzel örnek ise, Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. bünyesindeki güreş okuludur."

amasya
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 10:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?