7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

'Eyvah köye mi geldik'

VALİ SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde esnafa karanfil dağıtan Vali Halil İbrahim Daşöz, esnaflarla birlikte pilav yedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ESOB Başkanı Hatay Karaman ve ilgili kurum müdürleri ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafların Ahilik Haftası'nı kutlayarak karanfil hediye etti. Esnaflar ve yanlarında çalışan personel ile görüşen Vali Halil İbrahim Daşöz, geleneksel pilav gününde Meslek Eğitim Merkezi'nde esnaflarla birlikte pilav yedi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Daşöz, en büyük sorunların başında gelen Amasya ile Küçük Sanayi Sitesi arasında kalan 11 kilometrelik karayolunun 11 yıldır neden tamamlanamadığını anlattı.

1998 yılında ihale edelin yolun şanssız bir şekilde yanlış bir müteahhide düştüğünü açıklayan Vali Daşöz, "Müteahhitten kaynaklanan sorunlardan ötürü bu yol tamamlanamamış. Amasya'ya ilk gelişimde bu yoldan girdiğimde 'Eyvah vilayete mi geldik, köye mi geldik' diye kendi kendime sordum. Göreve başladıktan sonra bu yolu öncelikli yapılacak işlerin başına aldım. Bu yolun çözülmesi için milletvekilleri ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü'ne gittik. 2010 yılında bu yolun tamamlanmasını istedik. Sözleşmenin feshedilip işin valilik tarafından yapılmasını istedik. Burada hukuksal prosedürlere riayet edilmesi gerekiyor. Biz bu yolun yapımını devralmaya hazırız. Bu işin mutlaka çözüleceği yönünde söz aldık. Bu yol utanç yolu olmaktan çıkıp gurur yolu alacak" dedi.

VALİ SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 14:02:05
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?