5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Fabrika bacaları tütmeye başlıyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde yıllardır beklenen Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmaları tamamlanarak parsel dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Suluova Kazanlı mevkiine kurulan Organize Sanayi Bölgesi için ilk etapta 9 işadamı toplamda 5,5 milyon YTL yatırım yapacak. Parselleri teslim edilen işadamları 24 ay içerisinde fabrikalarını tamamlayıp üretime geçecek. Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk olarak yem fabrikaları, yemek fabrikası, mobilya fabrikası, kuruyemiş paketleme tesisi, makine sanayiinden oluşan 9 adet fabrika kurulacak. Fabrikaların faaliyete geçmesi ile 400 kişiye istihdam sağlanacak. 748 dönüm alanda imar planı yapılan Suluova Organize Sanayi Bölgesi tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 3 bin kişi istihdam edilmiş olacak. Parsel dağıtım töreninde konuşan Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz, Suluova Organize Sanayi Bölgesi'nin, ulaşım ve hammadde açısından kavşak noktasında olduğunu vurguladı.

Vali Lekesiz, "Suluova karma OSB bölgesinin Doğu-Batı ve Karadeniz kavşak noktası ile teşvik kapsamında olması bu bölgeyi Türkiye'deki gözde sanayi bölgelerinden bir tanesi yapacaktır." dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir ise, Suluova'nın geleceği olan projenin bölgeye hayırlı olmasını diledi. Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz ise, Karma OSB'nin altyapı çalışmalarının çok kısa sürede tamamlandığını söyledi.

Başkan Boz, "Organize sanayi bölgesi kuralım' demeyle bu işler olmuyor. Bugün bu işi başarmanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz. Bu meşakkatli yolda bizleri yalnız bırakmayan ve yolumuzu açan ve OSB'nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Parsel dağıtım törenine AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Suluova Kaymakamı O. Aslan Canbaba, Suluova Garnizon Komutanı F. Fehmi Işık, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile işadamları katıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:41:04
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 18:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?